LSE: Αύξηση μερίσματος κατά 20%

Σε αύξηση του ετήσιου μερίσματός τους κατά 20% προχωρά το London Stoch Exchange (LSE), χρησιμοποιώντας αυτήν την κίνηση ως μία πιθανή ανταμοιβή για τους μετόχους του, σε περίπτωση που τελικά καταρρεύσει η συμφωνία συγχώνευσης με το Deutsche Boerse.

Το LSE σόκαρε τους πάντες ανακοινώνοντας το προηγούμενο Σάββατο ότι η συμφωνία συγχώνευσης με το Deutsche Boerse, συνολικού ύψους 13 δισ.

δολαρίων, δεν θα ολοκληρωθεί λόγω υψηλών απαιτήσεων των ευρωπαϊκών αρχών ανταγωνισμού.

«Δεν υπάρχει plan B, C, D ή E», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του LSE, Xavier Rolet και προσέθεσε «ακολουθούμε μία σταθερή στρατηγική».

Το LSE έχει ανακοινώσει ότι αναμένει την απόφαση της Κομισιόν, στις 3 Απριλίου, αναφορικά με τη συμφωνία του με το Deutsche Boerse. Όμως η πιθανή κατάρρευσή της ενισχύει τη φημολογία ότι ο κ. Rolet μπορεί να αναγκαστεί να παραιτηθεί, καθώς τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης ενδεχομένως να αποσύρουν τη στήριξη στο πρόσωπό του.

«Νομίζω ότι η συνταξιοδότησή μου ακυρώθηκε», έσπευσε να υποστηρίξει ο κ. Rolet σε δηλώσεις του αναφορικά με το ενδεχόμενο παραίτησής του, ενώ ξεκαθάρισε ότι το LSE δεν προτίθεται να προχωρήσει σε πώληση της μονάδας MTS, μίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας συναλλαγών για ιταλικά, κρατικά ομόλογα.

Keywords
Τυχαία Θέματα