KfW: Μία... γκάφα πέντε δισ. ευρώ

Στο παρελθόν είχε μεταφέρει κατά λάθος χρήματα στη Lehman Brothers και μάλιστα την ημέρα που ο αμερικανικός όμιλος κήρυξε πτώχευση. Το πάθημα δεν έγινε μάθημα για τον γερμανικό, κρατικό τραπεζικό όμιλο KfW, ο οποίος εκ νέου μετέφερε χρήματα... κατά λάθος.

Τον Φεβρουάριο έγινε μεταφορά περισσότερων από πέντε δισ. ευρώ σε τέσσερις τράπεζες,

εξαιτίας ενός λάθους στο ηλεκτρονικό σύστημα της τράπεζας, το οποίο αντί να κάνει μία μεταφορά, έκανε πολλές περισσότερες, όπως αναφέρουν ανώνυμες πηγές.

Το θετικό, πάντως, είναι ότι η KfW, ανακάλυψε εγκαίρως το λάθος και τα χρήματα επιστράφηκαν χωρίς να υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα.

«Η KfW ανακάλυψε έγκαιρα τη λάθος συμπεριφορά του συστήματος και φρόντισε να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να βρει τις αιτίες. Το λάθος αποκαλύφθηκε άμεσα και τα χρήματα ζητήθηκαν πίσω», τονίζει η ανώνυμη πηγή.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι τον Σεπτέμβριο του 2008 η KfW έστειλε κατά λάθος περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ στη Lehman Brothers και μάλιστα την ημέρα που η αμερικανική τράπεζα κήρυξε πτώχευση.

Τότε, όμως, δεν ενήργησε αρκετά γρήγορα και τελικώς έχασε αυτά τα κεφάλαια, προκαλώντας σκάνδαλο στη Γερμανία και οδηγώντας τη Bild να την χαρακτηρίσει ως «η πιο ηλίθια γερμανική τράπεζα»!

Keywords
Τυχαία Θέματα