IRC: Στην Ελλάδα η ανθρωπιστική οργάνωση που ίδρυσε ο Αϊνστάιν



Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Είναι η ανθρωπιστική οργάνωση που ίδρυσε το 1933 ο Άλμπερτ Άινσταιν και που παρείχε βοήθεια σε καθημαγμένες από πολέμους και κρίσεις περιοχές του πλανήτη. Πρόεδρος του IRC (International Rescue Committee) είναι ο παρ’ ολίγον πρόεδρος του βρετανικού Εργατικού Κόμματος David Miliband. Συγκεκριμένα ο άνθρωπος που ανταγωνίστηκε το 2010 για την προεδρία των Εργατικών τον αδελφό του Ed με τον τελευταίο να κερδίζει και να τον αναγκάζει να
αλλάξει καριέρα.

Ίσως αν ο David είχε κερδίσει τον Ed η τύχη των Εργατικών αλλά και συνολικά της Βρετανίας ως χώρας να ήταν καλύτερη μιας και ο τελευταίος έχασε στις εθνικές εκλογές από τον καταστροφικό David Cameron που άνοιξε δρόμο για το BREXIT. Ας είναι όμως. Με τα «ίσως» ιστορία δεν γράφεται. Σήμερα ο David Miliband διοικεί έναν οργανισμό που πηγαίνει σε περιοχές όπως η Σομαλία, η Σιέρα Λεόνε και όπου υπάρχει καταστροφή είναι πλέον και στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, το IRC πραγματοποιεί ήδη διαγωνισμούς για σειρά προμηθειών σε κατασκευαστικές κι άλλες υποδομές φιλοξενίας Σύριων προσφύγων ενώ πληροφορίες του newmoney.gr δεν αποκλείουν επίσκεψη του κ. Miliband στη χώρα μας.

Οι δράσεις

Το IRC ανταποκρίνεται στις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις στον κόσμο και βοηθά τους ανθρώπους των οποίων η ζωή και τα μέσα διαβίωσης καταστρέφονται από συγκρούσεις να επιβιώσουν, να ανακάμψουν και να αποκτήσουν τον έλεγχο του μέλλοντός τους.

Το 2016, περισσότεροι από 26 εκατομμύρια άνθρωποι επωφελήθηκαν από τα προγράμματα IRC.

Το IRC συγκεκριμένα:

Βοήθησε περισσότερα από 24 εκατομμύρια άτομα να αποκτήσουν πρόσβαση στην πρωτοβάθμια και αναπαραγωγική υγειονομική περίθαλψη.

Εμβολιάστηκαν περισσότερα από 173.000 παιδιά κάτω από την ηλικία ενός κατά της ιλαράς.

Υποστηρίχθηκαν 2.507 κλινικές και υγειονομικές εγκαταστάσεις που βοήθησαν 171.000 γυναίκες να παραδώσουν υγιή μωρά.

Υποστήριξε περισσότερους από 21.000 εργαζόμενους της κοινότητας για τη θεραπεία μεταδοτικών ασθενειών σε παιδιά κάτω των 5 ετών και αντιμετώπισε πάνω από 186.000 παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών για οξύ υποσιτισμό.

Έδωσε σε 3.8 εκατομμύρια άτομα πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό ή αποχέτευση.

Παρέχει εκπαίδευση και εκπαιδευτικές ευκαιρίες σε περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια παιδιά. Εκπαίδευσε περισσότερους από 33.000 εκπαιδευτικούς και υποστήριξε περισσότερα από 11.000 σχολεία.

Παρείχε συμβουλευτική, φροντίδα και υποστήριξη σε περισσότερα από 42.000 ευάλωτα παιδιά και εκπαιδεύτηκε περισσότερους από 2.200 εργαζόμενους προστασίας παιδιών.

Δημιουργήθηκαν ή υποστηρίχθηκαν 2.000 ενώσεις εξοικονόμησης και δανείων χωριών που επωφελήθηκαν από περισσότερα από 58.000 μέλη που έσωσαν περισσότερα από 2.4 εκατομμύρια δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα