ING: Άλμα 68% για τα τα κέρδη δ' τριμήνου

Όπως δήλωσε ο CFO της ολλανδικής τράπεζας, υπάρχει πολύς χώρος για οργανική ανάπτυξη

Η μεγαλύτερη ολλανδική τράπεζα ανακοίνωσε άλμα 68% στα κέρδη δ' τριμήνου, ξεπερνώντας τις προβλέψεις, κατά κύριο λόγο γιατί αφενός αυξήθηκαν τα έσοδα από τόκους, αφετέρου λόγω της μείωσης των προβλέψεων για τα κόκκινα δάνεια.

Τα υφιστάμενα κέρδη ανήλθαν σε 1,38 δισ. ευρώ το δ' τρίμηνο από 822 εκατ.

ευρώ την περασμένη χρονιά. Η πρόβλεψη έξι αναλυτών στο Bloomberg ανέμενε κέρδη 1,15 δισ. ευρώ. Τα 553 εκατ. ευρώ προήλθαν από τον τομέα χονδρικής τραπεζικής – αποτελέσματα σχεδόν διπλάσια σε σχέση με πέρυσι.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν 5% στα 3,3 δισ. ευρώ, ενώ οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια μειώθηκαν 54% στα 138 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν 8% στα 750 εκατ. ευρώ ωστόσο, καθώς επλήγησαν από το κόστος αναδιάρθρωσης ύψους 787 εκατ. ευρώ.

Η ING ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι θα καταργήσει 7.000 θέσεις εργασίας στα επόμενα χρόνια, σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος και να επενδύσει στην επέκταση των ψηφιακών της λειτουργιών.

Η τράπεζα σχεδιάζει επίσης να καταβάλει μέρισμα 66 σεντς για το 2016, ενώ διατήρησε τους στόχους για το μέρισμα.

Η μετοχή της τράπεζας ενισχύθηκε κατά 35% το τελευταίο 12μηνο, δίνοντας στην ING μια αγοραία αξία της τάξης των 52 δισ. ευρώ. Κατά την ίδια περίοδο, ο τραπεζικός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 19%.

Keywords
Τυχαία Θέματα