Huawei: Ο πόλεμος με την Apple «βαρίδι» για τα κέρδη

Με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων πέντε ετών αυξήθηκαν τα κέρδη της Huawei Technologies, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία της Κίνας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, διέθεσε μεγάλα ποσά στην έρευνα και την ανάπτυξη, ώστε να κερδίσει έδαφος έναντι των smartphones της Apple και της Samsung.

Τα

καθαρά έσοδα σημείωσαν άνοδο 0,4% στα 37,1 δισ. γουάν (54,4 δισ. δολ.) για το 2016. Το καθαρό περιθώριο κέρδους υποχώρησε στο 7,1% από 9,3% την περσινή χρονιά.

Όπως ανακοίνωσε η Huawei, δαπάνησε 14,6% των εσόδων του 2016 σε έρευνα και ανάπτυξη, ενώ προτίθεται να εξοικονομεί κάθε χρόνο 10-20 δισ. δολάρια γι' αυτό τον σκοπό, καθώς επιδιώκει να αναπτυχθεί σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ασύρματη τεχνολογία και το cloud computing.

«Το 2017 θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα των λειτουργιών μας ώστε να διασφαλίσουμε την σταθερή ανάπτυξη», ανέφερε η CFO, Sabrina Meng.

Η βασική της δραστηριότητα που είναι ο διαδικτυακός εξοπλισμός, σημειώνει επίσης επιβράδυνση, ενώ ταυτόχρονα εντείνεται και ο ανταγωνισμός από εγχώριες εταιρείες smartphones, όπως η Oppo.

Keywords
Τυχαία Θέματα