HSBC: Επιπλέον επαναγορά μετοχών 1 δισ. δολ.

Μεγαλύτερη ζημιά του αναμενόμενου κατέγραψε κατά το δ' τρίμηνο η HSBC λόγω απροσδόκητης πτώσης στα έσοδα. Η τράπεζα ανακοίνωσε την περιστολή δαπανών και την επιμήκυνση της επαναγοράς μετοχών.

Συγκεκριμένα, σχεδιάζει επιπλέον επαναγορά μετοχών αξίας ενός δισ. δολαρίων, οδηγώντας τη συνολική αξία του προγράμματος στα 3,5 δισ. δολάρια από το δεύτερο

μισό του 2016 και μετά.

Πιο αναλυτικά κατά το δ' τρίμηνο η HSBC είχε καθαρές ζημιές ύψους 4,23 δισ. δολαρίων, έναντι απωλειών 1,33 δισ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς.

Τα προσαρμοσμένα προ φόρων κέρδη σημείωσαν άνοδο 39% στα 2,62 δισ. δολ, έναντι μέσης εκτίμησης έξι αναλυτών του Bloomberg για 3,78 δισ. δολ. Την προηγούμενη χρονιά ήταν στα 858 εκατ. δολάρια. Χωρίς την προσαρμογή, η HSBC ανακοίνωσε προ φόρων ζημιά 3,4 δισ. δολ. για το δ' τρίμηνο. Η μετοχή της τράπεζας υποχώρησε στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και έφτασε στη χαμηλότερη τιμή από τον περασμένο Νοέμβριο.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 8,98 δισ. δολ., υποχωρώντας κατά 24% σε ετήσια βάση.

Η τράπεζα δήλωσε τελικό μέρισμα 21 cents ανά μετοχή, ποσό που συνάδει με τις προσδοκίες. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει πως η HSBC θα αυξήσει το μέρισμα φέτος ή του χρόνου, ή πως θα διευρύνει την επαναγορά μετοχών, καθώς έχει συσσωρεύσει υπερβολικά κεφάλαια.

Keywords
Τυχαία Θέματα