H πολυήμερη ασυμφωνία VW-Prevent έδειξε τα όρια της γερμανικής εταιρείας

Η συμφωνία της Volkswagen με τον δύστροπο προμηθευτή της δείχνει τα όρια της αυτοκινητοβιομηχανίας όσον αφορά την μείωση των επιχειρησιακών της εξόδων εν μέσω του σκανδάλου των ρύπων.

Η συμφωνία υπογραμμίζει, επίσης, την απουσία "λάσκας" που βιώνει η VW όσον αφορά την πορεία της για να βγει από την παρούσα κρίση. Οι προμηθευτές εξαρτημάτων, τους οποίους πιέζει η Volkswagen, επισημαίνουν πως κινδυνεύουν οι εταιρείες τους, ενώ οι αρχηγοί των συνδικάτων

υπογραμμίζουν πως η VW δε μπορεί να συνεχίσει να ρίχνει το βάρος του σκανδάλου στους ώμους των εργαζομένων.

Η γερμανική εταιρεία χρειάζεται να μειώσει τα έξοδά της έτσι ώστε να απελευθερώσει ρευστό για την επένδυση σε νέες τεχνολογίες όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία θα αποτελέσουν και κλειδί για την επανασύσταση της εταιρείας στα μάτια των καταναλωτών και του ευρύτερου κοινού.

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί η επιθετική αυτή στάση της VW προς τους προμηθευτές συμφέρει την εταιρεία. Η μείωση του αγοραστικού κόστους στο γκρουπ κατά 1% θα αυξήσει την κερδοφορία κατά 1,5 δισ. ευρώ. Παρόλα αυτά, ο... γίγαντας μπορεί να λυγίσει από την πίεση πολλών προμηθευτών. Η Prevent αποτελεί και τον κανόνα σε αυτόν το νέο "νόμο" της αγοράς. Η εταιρεία από τη Βοσνία είχε εξαγοράσει -πέρυσι- και άλλη προμηθευτή της VW, την Automobilguss, κάτι που την έκανε διαπραγματευτικά δυναμικότερη.

Η VW αναμένεται επίσης πως θα αντιμετωπίσει και δυναμικότερη αντίδραση από τους συνδικαλιστές, ιδιαίτερα εάν προταθούν απολύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα