Το σχέδιο της «Bjorn Borg» να γίνει μία παγκόσμια μπράντα

Η Bjorn Borg AB, η γνωστή εταιρεία εσωρούχων και αθλητικών ειδών που πήρε το όνομά της από έναν από τους πιο γνωστούς παίκτες του τένις της Σουηδίας, σχεδιάζει να επεκταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τις Η.Π.Α., καθώς υλοποιεί τη στρατηγική της να μετατραπεί σε μια «μπράντα» παγκόσμιου βεληνεκούς.

Τα τελευταία χρόνια, η Bjorn Borg AB έχει επικεντρωθεί κυρίως στις σκανδιναβικές χώρες και τις χώρες του Μπενελούξ. Αλλά για να συνεχίσει να αναπτύσσεται μετά το

2019 (όταν λήγει το ισχύον πενταετές πρόγραμμα), η εταιρεία θα αρχίσει να έχει μεγαλύτερη δραστηριότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, μετά από την οποία αναμένει να στοχεύσει στις ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Henrik Bunge σε συνέντευξη στις 7 Σεπτεμβρίου.

"Για να καταστεί η Bjorn Borg μια παγκόσμια αναγνωρίσιμη μάρκα που μπορείτε να βρείτε παντού, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία είναι το επόμενο βήμα", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο κέντρο της Στοκχόλμης. "Προς το τέλος του τρέχοντος επιχειρηματικού σχεδίου, το 2018 και το 2019, ήρθε η ώρα να εξετάσουμε πιθανότατα τις Η.Π.Α."

Από τότε που ο Bunge ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2014, ένα εμπορικό σήμα όπως αυτό της Bjorn Borg AB που σχετίζεται με έντονα χρωματιστά εσώρουχα έχει γίνει μια ετικέτα αθλητικών ειδών που προσφέρει πουλόβερ, παντελόνια, καλσόν, σορτς και φούστες. Αυτό συνέπεσε με μια νέα τάση, η οποία εξελίσσεται σε μανία, την αποκαλούμενη athleisure, κατά την οποία οι άνθρωποι φορούν επίσης αθλητικά ρούχα έξω από το γυμναστήριο.

Οι μετοχές αυξήθηκαν κατά 5,3% στη χρηματαγορά της Στοκχόλμης, εξέλιξη που είναι η πιο απότομη άνοδος από τις 10 Μαΐου. Μετά από δύο ώρες διαπραγμάτευσης, ο όγκος πωλήσεων ξεπέρασε ήδη το μέσο ημερήσιο άθροισμα τους τελευταίους τρεις μήνες. Η μετοχή αυξήθηκε κατά 4,4% στις 11:08 τοπική ώρα.

Η φήμη του Bjorn Borg - ενός πεντάκις πρωταθλητή τένις του Wimbledon - θα πρέπει να είναι πραγματικά παγκόσμια ώστε να βοηθήσει την εταιρεία να ανταγωνιστεί με γίγαντες αθλητικών ειδών όπως η Nike Inc., η Adidas AG, η Under Armor Inc. και η Lululemon Athletica Inc. κλπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα