Guardian: Ο Τραμπ πούλησε πακέτο 2,4 δισ. για τα F-16 στη χρεωμένη Ελλάδα

Με τίτλο «Ο Τραμπ πούλησε πακέτο 2,4 δισ. δολάρια για τα F-16 στη χρεωμένη Ελλάδα» η βρετανική εφημερίδα Guardian κάνει έναν απολογισμό της χθεσινής συνάντησης του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Λευκό Οίκο, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στη συμφωνία για την αναβάθμιση των ελληνικών F-16.

Το δημοσίευμα επισημαίνει την δέσμευση

των ΗΠΑ να βοηθήσει στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, την οποία επανέλαβε ο Αμερικανός Πρόεδρο κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για μία συνάντηση που επέτρεψε στον Αλέξη Τσίπρα να βάλει στην άκρη τα σκληρά σχόλια που έκανε για τον Τραμπ πριν από την εκλογή του.

Όπως γράφει ο Guardian, ο Τραμπ δήλωσε ότι «η Ελλάδα έχει κάνει πολλά κατά τη διάρκεια της μακράς περιόδου των οικονομικών της δυσχερειών», αλλά τόνισεό τι οι ΗΠΑ παραμένουν σταθερά στο πλευρό της χώρας, όσο εκτελείται το σχέδιο ανακούφισης από το χρέος.
«Ο αμερικανικός λαός στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων όσο ανακάμπτει από την οικονομική κρίση που έχει πλήξει τη χώρα», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Οι συνομιλίες των δύο ηγετών επικεντρώθηκαν στους οικονομικούς δεσμούς, την ενέργεια και την άμυνα. Ο Ντόναλντ Τραμπ επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι από τα μέλη του ΝΑΤΟ που ξοδεύει τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ της για αμυντικές δαπάνες. Πρόσθεσε ότι προσφέρει ένα πακέτο της τάξης των 2,4 δισ. δολαρίων για την αναβάθμιση του στόλου των F-16 στην Ελλάδα, το οποίο όπως είπε θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Το δημοσίευμα σχολιάζει ότι η συνάντηση των δύο ηγετών ήταν μία καλή ευκαιρία και για τους δύο να αφήσουν στην άκρη δηλώσεις του παρελθόντος, υπενθυμίζοντας το tweet του Τραμπ το 2012, ο οποίος είχε αναφέρει ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή.

«Απλώς χάνουν χρόνο» είχε αναφέρει χαρακτηριστικό, ωστόσο χθες υποστήριξε ότι η «Ελλάδα έχει κάνει πολλά για να βγει από την κρίση και θα τα καταφέρει»

Keywords
Τυχαία Θέματα