Grinvest και μαύρα σύκα...

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τις επενδύσεις στην Ελλάδα, είναι ...σαν τα μαύρα σύκα! Κυκλοφορούν μόνο Αύγουστο-Σεπτέμβριο και μετά εξαφανίζονται.

Ειδικά φέτος όμως, οι πανηγυρισμοί για τις επενδύσεις και τα εφευρήματα τύπου GRINVEST δεν κράτησαν ούτε 24 ώρες.

Έψαχναν απεγνωσμένα χθες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να βρουν μια γραμμή άμυνας απέναντι στις ανακοινώσεις της EL DORADO.

Kαι βρήκαν ως αποκούμπι, την αιτιολογία οτι δεν είναι

καλή επένδυση γιατί επιβαρύνει το περιβάλλον.

Ας πούμε ότι ισχύει. Που δεν ισχύει, επειδή κατά της εταιρείας έχουν κατατεθεί 18 διαφορετικές προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας κι έχει δικαιωθεί σε όλες!

Αλλά ας πούμε ότι ισχύει. Κι ότι δεν είναι καλή επένδυση. Μα υπάρχει καμιά άλλη που να την θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ καλή;

**Την επένδυση της COSCO προσπαθούσε να την ακυρώσει ο Θ. Δρίτσας μέχρι την τελευταία στιγμή στη Βουλή, με νυχτερινές τροπολογίες.

**Την επένδυση στο Ελληνικό προσπαθούν χρόνια να την ακυρώσουν στελέχη του κόμματος με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Π. Κορτζίδη και διαφόρους άλλους, που τόσα χρόνια την καθυστερούσαν εγκαθιστώντας παράνομα πρόσφυγες στη περιοχή και τώρα ανακάλυψαν οτι είναι αρχαιολογικός χώρος.

**Την επένδυση στην Κασσιόπη της Κέρκυρας την μπλόκαραν πρόσφατα ο δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης που εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

**Την επένδυση στην περιοχή Αφάντου στην Ρόδο την μπλόκαρε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

**Την επένδυση της ΜΙΝΟΑΝ στην Σητεία, την μπλοκάρουν επίσης στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

***Τις επενδύσεις σε ενέργεια και διαχείριση υδάτων δεν τις θέλουν, επειδή θέλουν να διατηρήσουν κρατικές την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ για να διορίζουν τους συγγενείς και κολλητούς τους.

**Τις επενδύσεις γερμανικών εταιρειών δεν τις θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή θα ισχυροποιήσουν την Μέρκελ, αλλά κι επειδή γερμανική ήταν κι η SIEMENS. Τις επενδύσεις άλλων ισχυρών ευρωπαϊκών κρατών δεν τις θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή θα ισχυροποιήσουν τους δανειστές.

Καλές λοιπόν θεωρούνται οι επενδύσεις, μόνο αν προέρχονται από την Γαλλία, επειδή τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ ερωτεύθηκαν τον Μακρόν από εκεί που δεν ήθελαν να τον βλέπουν, από την Ρωσία, άντε κι από την Βενεζουέλα.

Για να γίνει επένδυση στην Ελλάδα, θα πρέπει επίσης να συμφωνήσουν, οι Καρανίκες, οι Κορτζίδηδες, οι Μπαλτάδες κι οι Σκουρλέτηδες που όποτε μύριζαν εκλογές ,οργάνωναν και μερικές διαδηλώσεις έξω από τις Σκουριές για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στις πολυεθνικές. Κι ας έπαθε η μέση τους την Παρασκευή, από τους τεμενάδες στα γεράκια των πολυεθνικών του Μακρόν, στο ίδρυμα Νιάρχος.

Ποιο GRINVEST λοιπόν και πράσινα άλογα;

Ποιες επενδύσεις και μαύρα σύκα;

Οι επενδύσεις στην Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ, αποδείχθηκαν πιο σύντομο ανέκδοτο, από αυτά που έλεγε ο Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη για το μετρό και για το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ.

Διότι έχει αποδειχθεί πια, πως στις επενδύσεις δεν κάνει κουμάντο ο Τσίπρας. Κουμάντο κάνει ο Καρανίκας, που στέλνει στα τσακίδια μια επιχείρηση που απασχολεί 2.500 εργαζομένους και δεν τολμά κανείς να του αντιμιλήσει...

Keywords
Τυχαία Θέματα