Green Award Foundation: Οι Έλληνες πρωταγωνιστούν στην «πράσινη ναυτιλία»

Toυ Μηνά Τσαμόπουλου

Οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες δεν είναι μόνο πρωτοπόρες όσον αφορά τη δύναμη του στόλου τους αλλά έχουν από τα πιο ισχυρά οικολογικά προφίλ στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία. Το Ίδρυμα Green Award αποτελεί απόδειξη. Επικεφαλής του είναι ο captain Δημήτρης Μαθιός, διευθύνων Σύμβουλος της Arcadia Shipping.

Σήμερα είναι 253 τα ποντοπόρα πλοία που έχουν την πιστοποίηση του Ιδρύματος, και είναι Green

Αward Certified και μεταξύ αυτών 90 ελληνόκτητα.

Συνολικά μέχρι σήμερα, συμμετέχουν 39 ναυτιλιακές εταιρείες εκ των οποίων 10 είναι ελληνικών συμφερόντων.

Επίσης, περισσότεροι από 100 είναι οι συμμετέχοντες πάροχοι κινήτρων όπως αποκαλούνται, μεταξύ των οποίων 48 διεθνή λιμάνια και 59 εταιρείες παροχής ναυτιλιακών υπηρεσιών.

Οι 18 πάροχοι κινήτρων είναι ελληνικών συμφερόντων. Και ονομάζονται πάροχοι γιατί προσφέρουν διευκολύνσεις και εκπτώσεις στα πλοία και στις εταιρείες, όπως για παράδειγμα έκπτωση στα λιμανιάτικα-λιμενικά τέλη, προϊόντα και υπηρεσίες που καλείται να πληρώσει μία ναυτιλιακή για πλοίο της που είναι πιστοποιημένο με το Green Award.

Ο αμερικανικός Νηογνώμονας ABS

Ο θεσμός χρόνο με τον χρόνο αποκτά όλο και μεγαλύτερη διεισδυτικότητα στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

Την περασμένη Παρασκευή σε επίσημη τελετή έγινε μέλος του ο αμερικανικός Νηογνώμονας ABS. Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, μεταξύ των οποίων, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, ο Γιώργος Προκοπίου, ο Γιάννης Ξυλάς, ο Μιχάλης Μποδούρογλου, ο Κώστας Κόντες, ο Γιώργος Ξηραδάκης, ο Γιάννης Σαχίνης κα.

«Ο Οργανισμός έχει δεσμευτεί στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους πελάτες του. Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα που σχετίζεται με την ποιότητα της ασφάλειας και το περιβάλλον» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Ματθαίου στο καλωσόρισμα του ABS ενώ αναφέρθηκε στην ιστορία και στους στόχους του Green Award.

Ο πρόεδρος του Green Award Foundation, Δημήτρης Ματθαίου με τον τραπεζίτη Γιώργο Ξηραδάκη

Ο πρόεδρος του ABS Christopher J. Wiernicki, συνοδευόμενος από τον Χρήστο Νομικό Country Manager του Ευρωπαϊκού Τομέα του Νηογνώμονα τόνισε:

«Η απονομή του Green Award στον ABS μας δημιουργεί την υποχρέωση να εργαζόμαστε για την επίτευξη ακόμη υψηλότερων προτύπων σε ότι αφορά την περιβαλλοντική μας απόδοση.»

Από αριστερά ο Jan Fransen executive director του Green Award Foundation, ο πρόεδρος του ABS, Christopher J. Wiernicki και ο πρόεδρος του Green Award Foundation, Δημήτρης Ματθαίου

Το Ίδρυμα Green Award είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1994 με έδρα το Ρότερνταμ

To Green Award είναι ένας παγκόσμιος, ανεξάρτητος, μη-κερδοσκοπικός οργανισμός διασφάλισης ποιότητας που λειτουργεί πιστοποιώντας διαχειριστές πλοίων και σκάφη που ξεπερνούν τα πρότυπα της βιομηχανίας όσον αφορά την ασφάλεια, την ποιότητα και τις περιβαλλοντικές επιδόσεις. Αφορά πετρελαιοφόρα και χημικά δεξαμενόπλοια ποντοπόρα, πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου, πλοία μεταφοράς LNG και LPG, πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και σκάφη εσωτερικής ναυσιπλοΐας.

Ο πρόεδρος του αμερικανικού Νηογνώμονα ABS με τον πλοιοκτήτη Γιώργο Προκοπίου

Keywords
Τυχαία Θέματα