Game of Thrones: Μάθετε να μιλάτε άπταιστα τη γλώσσα των Ντοθράκι!

Ο Zackery Ngai δημιούργησε μια εφαρμογή που θα σας δώσει ένα χέρι βοήθειας για να γίνετε εύκολα και γρήγορα πολύγλωσσος.

Ο Ngai είναι ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της start-up «HelloTalk», μιας εφαρμογής που έχει 3,3 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Το Hello Talk θα σας φέρει σε επαφή με χρήστες που μιλάνε ιαπωνικά (ή όποια άλλη γλώσσα σας ενδιαφέρει) και θέλουν να σας διδάξουν!

Η εφαρμογή λειτουργεί ως εξής: φτιάχνετε ένα λογαριασμό και δηλώνετε τις γλώσσες που ξέρετε και σε τι επίπεδο καθώς και αυτές που θέλετε να μάθετε. Για παράδειγμα,

έχετε την ελληνική ως μητρική και θέλετε να μάθετε ιαπωνικά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που θα δώσετε η εφαρμογή θα αναζητήσει κατάλληλους χρήστες που μπορούν να σας διδάξουν την γλώσσα που σας ενδιαφέρει και εσείς μπορείτε να τους βοηθήσετε με κάποια άλλη που μαθαίνουν.

Δεν πρόκειται όμως για ένα απλό chat application. Πέρα από το ότι σας φέρνει σε επαφή με άλλους, προσφέρει και μια σειρά από χρήσιμα εργαλεία που ενισχύουν τη διαδικασία. Ένα από αυτά είναι η δυνατότητα να διορθώσετε το κείμενο του συνομιλητή σας και να διορθώσει και αυτός τα δικά σας. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μετάφραση της πρότασης που σας στέλνουν, να ηχογραφήσετε και να στείλετε ηχητικά μηνύματα, να τα μετατρέψετε σε κείμενο, να κρατήσετε σημειώσεις αποθηκεύοντας προτάσεις και εκφράσεις για μελλοντική αναφορά, κ.ά. Κάποια εργαλεία έχουν περιορισμούς στην δωρεάν έκδοση (πχ περιορισμένος αριθμός μεταφράσεων την ημέρα).

Σπανιότερες γλώσσες είναι επίσης διαθέσιμες, συμπεριλαμβανομένων των Εσπεράντο, φλαμανδικών, Frisian, όπως και των Dothraki, της πλασματικής γλώσσας που ομιλείται στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones».

Keywords
Τυχαία Θέματα