G7: Οι παγκόσμιοι ηγέτες προειδοποιούν για τους κινδυνους ενός Brexit

Προσφυγική κρίση, τρομοκρατία, γεωπολιτικές συγκρούσεις και φυσικό το ενδεχόμενο ενός Brexit ΄ήταν τα κύρια θέματα που βρέθηκαν στην ατζέντα των 7 πιο αναπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7) με τους αρχηγούς των κρατών και των κυβερνήσεων να προειδοποιούν για τις συνέπειες που θα έχει στην παγκόσμια οικονομία μια έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ θα μπορούσε να αντιστρέψει την τάση για το παγκόσμιο εμπόριο και τις επενδύσεις καθώς και για τις θέσεις εργασίας που δημιουργούν, δημιουργώντας σοβαρό κίνδυνο για την ανάπτυξη» αναφέρουν οι ηγέτες στο

κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει επικεντρωθεί στον κίνδυνο που θα δημιουργηθεί για την ανάπτυξη και για τις θέσεις εργασίας σε περίπτωση ενός Brexit στις 23 Ιουνίου. Και ενώ η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ δεν ήταν θέμα συζήτησης στη Σύνοδο, οι ηγέτες έδειξαν την στήριξή τους προς τον Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Κάμερον έχει επανειλημμένα αναφερθεί στην στήριξη που του έχει δοθεί από φορείς όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα κατά τη διάρκεια της εκστρατείας κατά του Brexit. Στήριξη έλαβε και από τους G-7.

Στο δρόμο προς την κορυφή, ο Κάμερον δήλωσε ότι «υπάρχει πρόοδος» και πως θα συνεχίσει να καταβάλει μεγάλο αγώνα προειδοποιώντας για τους κινδύνους που θα δημιουργήσει στην ανάπτυξη και στις θέσεις εργασίας ένα Brexit.

«Το G-7 και οι G-20 έχουν ήδη καταστήσει σαφές πως το θεωρούν απειλή για την οικονομική ανάπτυξη και κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κάμερον.

Και μπορεί η Άνγκελα Μέρκελ να ανέφερε πως το Brext δεν ήταν ένα από τα σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν στην Σύνοδο ωστόσο, Γερμανός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «τα όσα ειπώθηκαν στο τελικό ανακοινωθέν καθιστά σαφές πόσο σοβαρό και σημαντικό είναι αυτό το θέμα για όλους».

Keywords
Τυχαία Θέματα