Franklin Templeton: Στοιχηματίζει υπέρ της Αργεντινής

Οι προσπάθειες του προέδρου της Αργεντινής, Mauricio Macri (φωτό) για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων κέρδισαν την έγκριση του μεγαλύτερου επενδυτή στις ομολογιακές αγορές των αναδυόμενων αγορών.

Ο επικεφαλής επενδύσεων της Franklin Templeton, Michael Hasentab, αύξησε το μερίδιο της Αργεντινής στο επενδυτικό κεφάλαιο Templeton Global Bond Fund, συνολικής αξίας 40,4 δισ. δολαρίων, στο 4,5% στο α' τρίμηνο του 2017. Αποτέλεσμα

τα ομόλογα της Αργεντινής να βρίσκονται στην έκτη θέση στην κατάταξη των επενδύσεων του συγκεκριμένου επενδυτικού κεφαλαίου.

Ο Hasentab υποστήριξε σε δήλωσή του ότι τάσσεται υπέρ των προσπαθειών του προέδρου της Αργεντινής. Από τότε που ανέλαβε τα ηνία της χώρας, τον Δεκέμβριο του 2015, ο Macri προχώρησε σε άρση των ελέγχων στο νόμισμα, ενώ έκλεισε συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας προερχόμενων από τη χρεοκοπία της Αργεντινής το 2001 και κατέβαλε προσπάθειες να «ανοίξει τις πόρτες» της οικονομίας σε ξένους επενδυτές.

Μάλιστα ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's προχώρησε σε αναβάθμιση της οικονομίας της χώρας στο Β από Β- που ήταν πριν.

«Αυτή η ισχυρή και διευρυμένη προσπάθεια μεταρρύθμισης αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη ότι το παρελθόν έχει μείνει πίσω και στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στους διεθνείς επενδυτές ότι η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη σε έναν νέο κύκλο οικονομικής πολιτικής», τόνισε ο Hasentab σε ανάλυσή του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Templeton.

Keywords
Τυχαία Θέματα