Forthnet: Αύξηση 8,6% στα προσαρμοσμένα EBITDA το 2016

Αύξηση 8,6% εμφάνισαν τα προσαρμοσμένα EBITDA το δωδεκάμηνο του 2016, παρά την κάμψη των συνολικών (ομαλοποιημένων) εσόδων που διαμορφώθηκαν στα 325 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η Forthnet.

Συγκεκριμένα, τα ενοποιημένα ομαλοποιημένα συνολικά έσοδα για το δωδεκάμηνο του 2016, ανήλθαν στα €325,1 εκατ., παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το δωδεκάμηνο του 2015, εξαιτίας της μείωσης της αγοραστικής δύναμης

των καταναλωτών και της συντηρητικής προσέγγισης στην εμπορική μας πολιτική το 2016. Το έσοδο από διαφήμιση βελτιωμένο κατά 11,4% ως αποτέλεσμα του διαρκώς αναβαθμιζόμενου περιεχομένου του τηλεοπτικού προγράμματος της Nova.

Τα προσαρμοσμένα EBITDA του δωδεκαμήνου του 2016 ανήλθαν στα €54,8 εκατ., έναντι €50,5 εκατ. του δωδεκαμήνου του 2015 ενώ το περιθώριο EBITDA αυξήθηκε την ίδια περίοδο από 14,3% σε 16,9%.

Η συνδρομητική βάση της εταιρείας κατέγραψε πτώση λόγω συντηρητικής εμπορικής πολιτικής, επιβολής φόρου 10% στη συνδρομητική τηλεόραση και απόδοσης της Superleague, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, στο τέλος του Δεκεμβρίου του 2016, οι ενεργοί συνδρομητές LLU μειώθηκαν στους 565,1 χιλιάδες, η συνδρομητική βάση Pay TV έκλεισε στους 439,4 χιλιάδες συνδρομητές και τα νοικοκυριά με Nova 3Play/συνδυαστικές υπηρεσίες της Forthnet, ανήλθαν στα 301,6 χιλιάδες. Το μερίδιο των συνδρομητών Nova 3Play, σε σχέση με το σύνολο της συνδρομητικής βάσης της Forthnet διαμορφώθηκε στο 41,9%.

Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός το Δεκέμβριο του 2016 ανέρχεται σε €255 εκατ. ενώ καλύφθηκε και η έκδοση του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου.

Σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Πάνο Παπαδόπουλο:

«Η συνεχιζόμενη ύφεση της Ελληνικής Οικονομίας επηρέασε αρνητικά την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών και το 2016, ενώ η επιβολή φορολογίας 10% στη συνδρομητική τηλεόραση και η απόδοση της Superleague, επηρέασαν αρνητικά τη συνδρομητική μας βάση. Σε αυτό το δυσμενές μακροοικονομικό περιβάλλον διατηρήσαμε μία συντηρητική εμπορική πολιτική και βελτιώσαμε περαιτέρω το κοστολογικό μοντέλο της εταιρείας. Ως εκ τούτου πετύχαμε σημαντική βελτίωση του EBITDA, παρά την κάμψη των συνολικών εσόδων. Μετά την επιτυχή έκδοση του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου και την κάλυψη της βασικής προϋπόθεσης για την αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας, επικεντρωνόμαστε στα επιχειρησιακά μας πλάνα με βασικό άξονα τις καινοτόμες υπηρεσίες που αναβαθμίζουν την εμπειρία των συνδρομητών μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα