Fiat: Ο Τραμπ μπορεί να μας επηρεάσει αρνητικά

Ο επερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump και η επικριτική του στάση προς το ελεύθερο εμπόριο θα μπορούσε να επηρεάσει τις δραστηριότητες της Fiat Chrysler Automobiles στη Β. Αμερική, σύμφωνα με τον CEO Sergio Marchionne.

Ο Marchionne ανέφερε πως η εκλογή του Trump

αλλάζει το σκηνικό αφού "υπάρχει πλειάδα συνθηκών που δεν έχουν αποφασιστεί ακόμη σε ό,τι αφορά την αγορά των ΗΠΑ". Οι δηλώσεις του Trump όσον αφορά τη NAFTA (North American Free Trade Agreement) θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις δραστηριότητες της επιχείρησης στις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά.

Υπενθυμίζεται πως ο Trump είχε βάλλει επανειλημμένα κατά της συμφωνίας, υποστηρίζοντας πως έχει οδηγήσει Αμερικανούς στην ανεργία. Στοχοποίησε, μάλιστα, τη Ford η οποία κατασκευάζει αυτοκίνητα στο Μεξικό, ενώ έκανε έκκληση για επιβολή δασμού 35% στα προϊόντα επιχειρήσεων που έχουν μετακινηθεί σε άλλες χώρες. Από το 2010, εννέα παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίας, συμπεριλαμβανόμενης και της General Motors, της Ford και της Fiat έχουν ανακοινώσει 24 δισ. δολάρια σε επενδύσεις προς το Μεξικό.

Ο Μarchionne είχε προειδοποιήσει τον Ιούνιο πως μία νίκη του Trump θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις βιομηχανικές ευκαιρίες στη Β. Αμερική, αναλόγως με το πως θα αντιμετωπίσει τη NAFTA.

Keywords
Τυχαία Θέματα