Fannie Mae και Feddie Mac θα χρειαστούν $100 δισ. σε μια νέα κρίση

Οι κολοσσοί των στεγαστικών δανείων, Fannie Mae και Freddie Mac που κατέρρευσαν το 2008 κατά το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης, θα χρειάζονταν σχεδόν 100 δισ. δολ. ως πακέτο διάσωσης, σε περίπτωση που εκδηλωνόταν μια νέα κρίση χρέους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των στρες τεστ που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα από τη ρυθμιστική αρχή.

Οι

δυο εταιρείες θα έπρεπε να αντλήσουν κρατική βοήθεια ύψους από 34,8 δισ.έως 99,6 δισ. δολ. εάν επικρατούσε το ακραία αρνητικό σενάριο, ανάλογα με το πώς διαχειρίστηκαν τα περιουσιακά στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για την αντιστάθμιση των φόρων. Σύμφωνα με τον κανονισμό Dodd-Frank Act οργανισμοί όπως οι Fannie Mae και Freddie Mac υποχρεούνται να κάνουν μια φορά τον χρόνο αυτά τα τεστ ώστε να διαπιστώνεται η ικανότητά τους να αντέξουν μια μεγάλη ύφεση.

Τα αποτελέσματα είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν τόσο από τους υποστηρικτές της εκχώρησης των δύο εταιρειών για τη δημιουργία ενός μεγαλύτερου κεφαλαιακού αποθέματος, όσο και από ορισμένους υπεύθυνους για τη χάραξη πολιτικής που πιστεύουν ότι μια τέτοια προσπάθεια δεν είναι απαραίτητη.

Οι ισχύοντες όροι των συμφωνιών διάσωσης απαιτούν από τις δυο τράπεζες να μεταφέρουν σχεδόν όλα τα κέρδη στο υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ, υπό τη μορφή πληρωμών μερισμάτων. Επί του παρόντος τους επιτρέπεται να διατηρούν προσωρινό αποθεματικό κεφαλαίου ύψους 600 εκατομμυρίων δολαρίων ανά τεμάχιο, ενώ το επίπεδο θα μειωθεί στο μηδέν το επόμενο έτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα