Facebook: Ετοιμάζει «απόβαση» στο Δουβλίνο

Η εταιρεία – κολοσσός στον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης βρίσκεται πολύ κοντά στο κλείσιμο συμφωνίας για τη μίσθωση κτηρίου γραφείων κοντά στο Κέντρο Διεθνών Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της ιρλανδικής πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία του Zuckerberg ετοιμάζεται να προχωρήσει στη μίσθωση γραφείων 10.220 τετραγωνικών μέτρων, που αντιστοιχεί σε δύο γήπεδα αγώνων ράγκμπι.

Ως γνωστόν, η Facebook έχει ήδη δηλώσει το Δουβλίνο ως ευρωπαϊκή της έδρα και σύμφωνα με ιρλανδική οικονομική εφημερίδα, τα νέα γραφεία αναμένεται να στεγάσουν 1000 εργαζομένους. Στόχος του αμερικανικού κολοσσού να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Αρχικά υπήρχαν σκέψεις για μίσθωση γραφείων στη διάσημη Oxford Street του Λονδίνου, ωστόσο γρήγορα εγκαταλείφθηκαν. Η περιοχή που «στοχεύει» η Facebook βρίσκεται μεταξύ του East Point Business Park, όπoυ μισθώνουν γραφεία οι Google και Cisco Systems και του Point Village, όπου έχει γραφεία η Yahoo!

East Point Business Park

Τα ενοίκια στο Δουβλίνο αναμένεται να «πιάσουν ταβάνι» φέτος γύρω στα 683 ευρώ το τετραγωνικό και η μεγαλύτερη ζήτηση αναμένεται να προέλθει από εταιρείες τεχνολογίας, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες κ.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα