FT: Στην πόρτα εξόδου το 3% των συντακτών

Η εμβληματική εφημερίδα οικονομικών και επιχειρηματικών ειδήσεων, Financial Times, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να καταργήσει 20 θέσεις συντακτών διεθνώς στο πλαίσιο της προσπάθειας περιστολής δαπανών, καθώς τα έσοδα από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας έχουν μειωθεί σημαντικά.

Οι FT που εξαγοράστηκαν από την ιαπωνική Nikkei Inc. το 2015, θα προσφέρει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για ορισμένους εργαζομένους, ωστόσο δεν προτίθεται να αντικαταστήσει όλα τα άτομα που θα αποχωρήσουν, με συνέπεια τη συρρίκνωση

του αριθμού των απασχολούμενων, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των FT. Σημειώνεται ότι η εφημερίδα απασχολεί περί τους 600 συντάκτες παγκοσμίως.

Τα τελευταία χρόνια ο ανταγωνισμός από τις online εκδόσεις έχει προκαλέσει μείωση της διαφημιστικής δαπάνης. Οι διαφημιστικές δαπάνες για την εφημερίδα είχαν προβλεφθεί στα 12 δισ. δολ. το 2016, έναντι 49 δισ. δολ. το 2005, ήτοι μείωση 75%. Μέχρι το 2020 τα διαφημιστικά έσοδα της εφημερίδας ενδέχεται να συρρικνωθούν στα 6 δισ. δολάρια.

Η Nikkei είχε αγοράσει τους FT έναντι 1,3 δισ. δολ. υπερισχύοντας της γερμανικής Axel Springer. Από τότε, οι συνδρομητές των FT αυξήθηκαν κατά 17%. Ο στόχος που έχει τεθεί είναι οι αναγνώστες (τόσο στη διαδικτυακή όσο και στην έντυπη έκδοση) να φτάσουν το 1 εκατομμύριο μέχρι το 2020, από 840.000 που είναι σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα