Euroxx: Τα συμπεράσματα απ' τους ισολογισμούς των τραπεζών

Θετικά αποτελέσματα δημοσίευσαν στην τελική γραμμή όλες οι ελληνικές τράπεζες στο τέταρτο τρίμηνο όπως σημειώνει σε έκθεση της η Euroxx. Αν και τα αποτελέσματα καθοδηγούνται από ισχυρά μη τραπεζικά εισοδήματα (ενσωματώνοντας πρόσθετα κέρδη από τα ομόλογα του EFSF και τα μη επαναλαμβανόμενα κέρδη 150 εκατ. κέρδη) όπως και θετικά έσοδα από το DTA (deferred taxation).

H έκθεση στον ΕLA παρόλο που είναι μειωμένη κατά 7% από το τρίτο τρίμηνο του 2016, παρέμεινε

στάσιμη στο 15% του ενεργητικού, έναντι 17% το δεύτερο τρίμηνο 2016 και 19% το πρώτο τρίμηνο του 2016 - αν και σημειώθηκαν εποχικές εισροές στις καταθέσεις στις αρχές του 2017. Η ποιότητα του ενεργητικού παρέμεινε ενθαρρυντική, σύμφωνα με την Euroxx (αρνητικά NPL) μ' όλες τις τράπεζες να επιτυγχάνουν τους στόχους για την μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPL) και των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΝPES).

O Δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας κινείται μεταξύ 16,3% -17,6% φθάνοντας 750-885 μονάδες βάσης πάνω από τις απαιτήσεις του επόπτη SSM.

Tελικά, όπως συμπεραίνει η Euroxx οι ελληνικές τράπεζες είναι κερδοφόρες στα παρόντα επίπεδα και αποφεύγουν την αύξηση κεφαλαίου μέσω του DTA.

Keywords
Τυχαία Θέματα