Entersoft – Αντ. Κοτζαμανίδης: Ο μάνατζερ που έφερε το μεγάλο success story στην πληροφορική

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πληροφορικής Entersoft Αντώνης Κοτζαμανίδης είναι ένας μάνατζερ βγαλμένος από τα ...σπλάχνα της αγοράς του. Ένας από τους σκαπανείς του κλάδου, που περνώντας από σαράντα κύματα φέρει την ευθύνη για ένα από τα success stories του κλάδου εντός της κρίσης.

Δεν είναι και μικρό πράγμα τα καθαρά έσοδα του γκρουπ Entersoft

για το α εξάμηνο του 2017 να ανέρχονται σε 6,16 εκατ. ευρώ έναντι 5,39 εκατ. ευρώ με αύξηση 14,2% κι αυτό σε μια Ελλάδα δύσκολη, που κρύβει κινδύνους και έχει ακόμα capital controls.

Η κερδοφορία της εταιρείας προ φόρων αυξήθηκε με μεγαλύτερο ρυθμό, αφού τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 1,36 εκατ. ευρώ, έναντι 0,81 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αυξημένα κατά 68% σε ένα πραγματικό θαύμα. Η αναπτυξιακή πορεία του ομίλου το πρώτο εξάμηνο του έτους οφείλεται κυρίως στην αύξηση των νέων πελατών σε συστήματα ERP, CRM και WMS στην Ελλάδα, αλλά και στην αύξηση των εσόδων των θυγατρικών του εξωτερικού.

Μέχρι το τέλος του έτους εκτιμάται ότι τα έσοδα του ομίλου θα συνεχίσουν τη δυναμική τους ανάπτυξη λόγω του σημαντικού ανεκτέλεστου νέων έργων αλλά και την είσοδο στην αγορά του νέου προϊόντος Entersoft Warehouse Management System (WMS) για τη χωροταξική παρακολούθηση αποθηκών και τη διαχείριση των Logistics επιχειρήσεων στη Βιομηχανία, το Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο και τις Διανομές. Το νέο αυτό προϊόν, που παρουσιάστηκε επίσημα στην αγορά μόλις πριν από ένα μήνα, αναμένεται να δημιουργήσει έναν νέο σημαντικό πόλο εσόδων για την Entersoft σε Ελλάδα και εξωτερικό τα επόμενα χρόνια, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τους ρυθμούς ανάπτυξης.

Κάτοχος διδακτορικού στην Πληροφορική από το Imperial College of Science, Technology & Medicine του Πανεπιστημίου του Λονδίνου ο κ. Κοτζαμανίδης, εργάστηκε για δέκα χρόνια στην εταιρεία Computer Logic και LogicDIS αναλαμβάνοντας αρμοδιότητες τόσο στην Τεχνική Διεύθυνση όσο και στις Διευθύνσεις Μεγάλων Έργων και Έργων και Κάθετων Αγορών.

Κατά τη διάρκεια των δέκα χρόνων πήρε μέρος σε μεγάλο αριθμό έργων σε μεγάλους πελάτες ως συντονιστής και εκπρόσωπος της εταιρείας. Από τον Ιανουάριο του 2001 ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή εποπτεύοντας σημαντικό αριθμό τμημάτων, στελεχών και προϊόντων. Το 2002 ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος στην Entersoft. Κι αυτός είναι που της δίνει φτερά στη πιο δύσκολη συγκυρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα