Eνα διατηρητέο στο Κολωνάκι, πρώην κατοικία του Καζαντζάκη, παίρνει ζωή

Της Στεφανίας Σούκη

Tο ανακαινισμένο διατηρητέο κτίριο της οδού Αναγνωστοπούλου 35, στο Κολωνάκιproject A35 θα εγκαινιάσει αύριο ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016.

Το ακίνητο είχε πουληθεί προ διετίας με τίμημα ύψους 1,1 εκατ. ευρώ στην εταιρεία ΑΛΚΥΟΝΗ Α.Ε. στο πλαίσιο των ηλεκτρονικών δημοπρασιών που πραγματοποιεί το Ταμείο Αξιοποίησης

της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-publicrealestate.gr εν έτει 2014.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης που οργανώνεται από την εταιρεία Dimand A.E., σύμβουλο ανάπτυξης του έργου, θα πραγματοποιηθεί έκθεση, με θέμα "The Ice Project" του διακεκριμένου Έλληνα φωτογράφου, Γιάννη Κόντου.

Το κτίσμα είναι έργο του γνωστού αρχιτέκτονα Βασιλείου Τσαγρή, χρονολογείται από την περίοδο του μεσοπολέμου (1923 – 1939) και αποτελεί σημαντικό δείγμα για τη μελέτη της ιστορίας της αρχιτεκτονικής της πόλης των Αθηνών.

Πρόκειται για ιστορικό διατηρητέο κτίριο και έργο τέχνης, το οποίο αποτελεί μνημείο εκλεκτικισμού με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά. Το τετραώροφο κτίσμα, συνολικής επιφάνειας 802,80 μ², έχει έναν εξαιρετικό ζωγραφικό διάκοσμο, ενώ η όψη του κτιρίου και τα χαρακτηριστικά της, εκπροσωπούν με απόλυτη σαφήνεια και καθαρότητα την εποχή της κατασκευής του και αποτυπώνουν έντονα ιστορικά στοιχεία της σύλληψης και της αρχιτεκτονικής του.

Σύμφωνα με δημοσίευση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Monumenta "Στο κτίριο της οδού Αναγνωστοπούλου 35, με αρχιτεκτονικές επιρροές από τη Σχολή της Βιέννης, έζησε για λίγα χρόνια ο Νίκος Καζαντζάκης".

Keywords
Τυχαία Θέματα