Dixons Carphone: Μειώνει την πρόβλεψη για τα κέρδη της χρήσης

Η εταιρεία λιανικής ηλεκτρικών ειδών του FTSE 250 Dixons Carphone μείωσε την πρόβλεψή της για τα κέρδη της χρήσης που ολοκληρώνεται τον Απρίλιο, καθώς οι δομικές αλλαγές στην αγορά κινητής τηλεφωνίας επιδείνωσαν τον αντίκτυπο που είχε το υποτονικό καταναλωτικό περιβάλλον κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Οι like for like πωλήσεις τις 10 εβδομάδες που προηγήθηκαν του Ιανουαρίου, αυξήθηκαν κατά 6% σε ετήσια βάση, αν και οι συνολικές πωλήσεις αυξήθηκαν με ελαφρώς χαμηλότερο ρυθμό λόγω της

επίπτωσης του κλεισίματος καταστημάτων, κατά 4%.

Εντούτοις, η αύξηση προήλθε σε μεγάλο βαθμό από τις μικρότερες υπεράκτιες δραστηριότητες της Dixons. Όπως μάλιστα ανέφερε ο απερχόμενος CEO, Seb James, η Ελλάδα και οι χώρες της Σκανδιναβίας ήταν «τα αστέρια του σόου», εννοώντας ότι είχαν καλές επιδόσεις, ενώ εμφανίστηκε αρκετά ικανοποιημένος με τις βασικές δραστηριότητες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εταιρεία λιανικής πώλησης κινητών και ηλεκτρικών ειδών προσπαθεί να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη τάση των δικτύων κινητής να πωλούν απευθείας τηλέφωνα στους καταναλωτές, μειώνοντας έτσι το ρόλο των καταστημάτων της ως ενδιάμεσων.

Όπως είπε έχει επωφεληθεί από τις αυξανόμενες πωλήσεις των συσκευών χωρίς κάρτες sim. Ωστόσο τα μεικτά περιθώρια κέρδους συνέχισαν να μειώνονται συνολικά. Η εταρεία ανακοίνωσε πως το promotion που έκανε για τη Black Friday τον Νοέμβριο ήταν επιτυχημένο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά οι πωλήσεις μετά τα Χριστούγεννα δεν αντανακλούν τις υποσχέσεις για μια εβδομάδα Black Friday με πολύ ισχυρές επιδόσεις.

Η εταιρεία αναμένει πλέον κέρδη προ φόρων για τη χρήση μέχρι το τέλος Απριλίου, μεταξύ 365 εκατ. και 385 εκατ. στερλινών, έναντι προηγούμενης εκτίμησης από 360 εκατ. έως 400 εκατ. στερλίνες.

Τα headline προ φόρων κέρδη του περασμένου έτους διαμορφώθηκαν στις 501 εκατ. στερλίνες.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του ομίλου για τις 10 εβδομάδες μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, κινήθηκαν 6% υψηλότερα σε συγκρίσιμη βάση, με ισχυρές επιδόσεις στην Ελλάδα και στις Σκανδιναβικές χώρες.

Σημειώνεται ότι, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, από το τέλος Απριλίου νέος διευθύνων σύμβουλος θα είναι ο Alex Baldock.

Keywords
Τυχαία Θέματα