Deutsche Bank: Πλησιάζει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου;

Τη νέα στρατηγική της αναμένεται ότι θα εξετάσει το επόμενο διάστημα η Deutsche Bank, στην οποία μπορεί να περιληφθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αλλά και σταδιακή πώληση της μονάδας διαχείρισης κεφαλαίων.

Η διοίκηση της τράπεζας θα ξεκινήσει τη διήμερη συνεδρίασή της στις 16 Μαρτίου, προκειμένου να εξετάσει τις πιθανές λύσεις που μπορούν

να ακολουθηθούν, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές. Μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σαφώς θα βοηθήσει το μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλο της Γερμανίας να δημιουργήσει καλύτερα κεφαλαιακά «μαξιλάρια».

Πάντως η αξία κεφαλαιοποίησή της έχει ακολουθήσει καλή πορεία από τις 26 Σεπτεμβρίου 2016 έως και σήμερα, μετά την ανακούφιση που προκλήθηκε από την επίλυση δικαστικών θεμάτων στις ΗΠΑ και τις καλύτερες προοπτικές για τον τραπεζικό κλάδο μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Η πώληση της Postbank, η οποία απασχολεί 18.000 υπαλλήλους, αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τον επικεφαλής της Deutsche Bank, John Cryan, ο οποίος μέσω αυτής της κίνησης ευελπιστεί ότι θα αυξήσει τόσο την κεφαλαιακή επάρκεια της DB όσο και την κερδοφορία της.

Πάντως ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 βρέθηκε στο 11,9% στα τέλη του 2016, δηλαδή ήταν κατά 60 μονάδες βάσης χαμηλότερα από τον στόχο που έχει θέσει η ίδια η τράπεζα και ευελπιστεί να τον επιτύχει έως τα τέλη του 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα