Creta Farms: Ξεκινά εκ νέου τις διαδικασίες απορρόφησης της Τετοφάρμα

Από τις 31 Μαρτίου 2015 υποτίθεται ότι θα γινόταν ο μετασχηματισμός των ισολογισμών για την αποφασισθείσα συγχώνευση μετ' απορροφήσεων της ΤΕΤΟΦΑΡΜΑ ΑΕ (πρόκειται για χοιροτροφική μονάδα) από την μητρική εταιρεία ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜΑ, με βάση τις αποφάσεις των δύο Διοικητικών Συμβουλίων. Οι καθυστερήσεις που υπήρξαν όμως στη διαδικασία συγχώνευσης των δύο εταιρειών οδήγησαν στην απόφαση να επανεξεταστεί η όλη διαδικασία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ

τα δύο ΔΣ συνεδρίασαν εκ νέου για το ζήτημα στο τέλος του περασμένου μήνα αποφασίζοντας να εκκινήσουν ξανά τη διαδικασία.

Όπως διαβάζω στη σχετική ανακοίνωση τα Διοικητικά Συμβούλια «όρισαν την 31η Δεκεμβρίου 2016 ως ημερομηνία μετασχηματισμού, κατά την οποία θα συνταχθούν οι προβλεπόμενοι κατά νόμο ισολογισμοί μετασχηματισμού των συγχωνευόμενων επιχειρήσεων», και «εξέλεξαν ελεγκτική εταιρεία για τον έλεγχο των ισολογισμών μετασχηματισμού των συγχωνευόμενων εταιριών και τη σύνταξη των σχετικών επ' αυτών λογιστικών εκθέσεων».

Σύμφωνα με την ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ με δεδομένο ότι η δραστηριότητα της «ΤΕΤΟΦΑΡΜΑ Α.Ε» είναι συμπληρωματική της, η συγχώνευση θα προσδώσει πρόσθετη αξία στην μητρική.

Υπενθυμίζει δε ότι «η ολοκλήρωση της ανωτέρω συγχώνευσης δι' απορροφήσεως τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων οργάνων των συγχωνευομένων εταιρειών και την αίρεση της κατά νόμο λήψεως όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές».

Keywords
Τυχαία Θέματα