Chipita: Επένδυση 63 εκατ. ευρώ με νέο εργοστάσιο στη Σλοβακία

Σε ένα χρόνο από τώρα περίπου αναμένεται να ξεκινήσει η δημιουργία της νέας μονάδας παραγωγής της Chipita στη Σλοβακία, επένδυση ύψους 63 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από τα ΜΜΕ της Σλοβακίας, το νέο εργοστάσιο προγραμματίζεται να λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2019. Όπως

σημειώνουν θα κατασκευαστεί στην περιοχή Τρνάβα, κοντά στην Μπρατισλάβα. Σε αυτό θα απασχολούνται σε αυτό περί τα 600 άτομα και θα παράγει ετησίως 72.000 τόνους αροσκευασμάτων και σνακς, κυρίως τα προϊόντα – σήμα κατατεθεν της Chipita όπως είναι τα κρουασάν «7Days» και τα κράκερς «Bake Rolls».

Σημειώνεται πως η Chipita σήμερα διαθέτει 11 δικά της εργοστάσια σε Ελλάδα (4 μονάδες), Βουλγαρία (1 μονάδα) Ινδία (1 μονάδα), Πολωνία (1 μονάδα), Ρουμανία (2 μονάδες), Ρωσία (1 μονάδα) και Τουρκία (1 μονάδα), λειτουργώντας 38 γραμμές παραγωγής. Επίσης, διαθέτει 7 εργοστάσια και 29 γραμμές παραγωγής σε Αίγυπτο (4 μονάδες μέσω της κοινοπραξίας Edita), Σαουδική Αραβία (2 μονάδες μέσω της κοινοπραξίας Modern Food Industries) και Μαλαισία (1 μονάδα μέσω της κοινοπραξίας Muchico Bakery). Συνολικά, τα προϊόντα της βρίσκονται σε 67 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις τον περασμένο Μάρτιο η Chipita συνέστησε μια ακόμη κοινοπραξία, την Britchip Foods Limites, με την ινδική βιομηχανία τροφίμων Britannia Industries με αντικείμενο την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής κρουασάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα