CenergyHoldings: Στις 21 Δεκεμβρίου σε Αθήνα και Βρυξέλλες

Μια νέα ενεργειακή εταιρεία, η Cenergy που θα συνδυάζει τα προϊόντα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (υπέργεια ή υπόγεια καλώδια) και τα δίκτυα μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου (χαλυβδοσωλήνες) προκύπτει από την διασυνοριακή συγχώνευση της Cenergy και των απορροφώμενων εταιρειών Ελληνικά Καλώδια και Σωληνουργεία Κορίνθου.

Η Cenergy θα διαθέτει ενεργητικό 912

εκατ. ευρώ, 215 εκατ. ευρώ ίδια κεφάλαια, 430 εκατ. ευρώ δανειακές υποχρεώσεις ενώ ο ενοποιημένος τζίρος θα ανέρχεται σε 358 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη μετά φόρων θα ανέλθουν στα 4,7 εκατ. ευρώ.

Τα τελευταία τρία χρόνια επενδύθηκαν 220 εκατ. ευρώ στις δυο απορροφώμενες εταιρείες.

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, η σχέση ανταλλαγής για τους μετόχους των Ελληνικών Καλωδίων είναι 0,44 παλιές για μια νέα μετοχή Cenergy, σχέση ευνοϊκή σε σύγκριση με την σχέση ανταλλαγής που προσφέρεται για τους μετόχους των Σωληνουργείων Κορίνθου, οι οποίοι θα ανταλλάξουν μια παλαιά μετοχή των ΣΩΛΚ με μια νέα της Cenergy.
Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της διασυνοριακής συγχώνευσης η καθαρή λογιστική αξία της Σωληνουργεία Κορίνθου είναι 190 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 127 εκατ. ευρώ είναι μηχανολογικός εξοπλισμός ενώ τα τελευταία τρία χρόνια είχαν πραγματοποιηθεί επενδύσεις 111 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα, η καθαρή λογιστική αξία της Ελληνικά Καλώδια είναι, σύμφωνα με το δελτίο, 201 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 126,1 εκατ. ευρώ είναι μηχανολογικός εξοπλισμός. Τα τελευταία τρία χρόνια είχαν επενδυθεί στην εταιρεία 100 εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 21 Δεκεμβρίου, αφού πρώτα εισαχθούν οι αρχικές μετοχές της Cenergy και ακολουθήσουν οι διαδικασίες έγκρισης απο τις γενικές συνελεύσεις των δυο απορροφώμενων εταιρειών.

Συγκεκριμένα, η εισαγωγή των αρχικών μετοχών της Cenergy Holdings S.A. αναμένεται να λάβει χώρα στο Χρηματιστήριο Euronext Βρυξελλών την ή περί την 1η Δεκεμβρίου 2016 και στο Χρηματιστήριο Αθηνών την ή περί την 7η Δεκεμβρίου 2016, με άμεση αναστολή διαπραγμάτευσης έως την έναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών που θα εκδοθούν στο πλαίσιο της διασυνοριακής συγχώνευσης.

Η έναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών αυτών αναμένεται να λάβει χώρα στο Χρηματιστήριο Euronext Βρυξελλών και στο Χρηματιστήριο Αθηνών την ή περί την 21η Δεκεμβρίου 2016.

Σύμφωνα με την εταιρεία, « η διασυνοριακή συγχώνευση θα επιτρέψει στη Σωληνουργεία Κορίνθου και την Ελληνικά Καλώδια να αποκτήσουν συνενούμενες διεθνές χρηματοοικονομικό διαμέτρημα και επιχειρηματική εμβέλεια, προκειμένου να είναι σε θέση να προσφέρουν ασφαλή εγγύηση και αξιόπιστη αναφορά στις υποκείμενες βιομηχανικές εταιρίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όταν αυτές διεκδικούν απαιτητικά διεθνή έργα ή αναζητούν δυσχερώς προσβάσιμη διεθνή χρηματοδότηση.
Ως εισηγμένη εταιρία, στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα, η Cenergy Holdings θα προσφέρει στη διεθνή επενδυτική κοινότητα την ευκαιρία να επενδύσει σε έναν πολλά υποσχόμενο επιχειρηματικό κλάδο υπό συνθήκες αυξημένης ορατότητας και διαφάνειας. Η δυνατότητα ευχερέστερης πρόσβασης της εταιρίας στις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές θα συντελέσει στην εδραίωση των επιτευγμάτων των υποκείμενων ελληνικών βιομηχανιών και στη διασφάλιση μακράς διάρκειας απασχόλησης για το υψηλής κατάρτισης εργατικό δυναμικό τους.

Θα συμβάλει, επίσης, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς των παραγωγικών μονάδων τους και στην επιβεβαίωση των αναπτυξιακών και επενδυτικών προοπτικών τους.»

Keywords
Τυχαία Θέματα