CNBC: Μην αποκλείετε την Ελλάδα από τις επενδύσεις

Επενδύσεις στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, δηλαδή την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, προτείνουν οικονομολόγοι και αναλυτές μιλώντας στο CNBC, καθώς οι χώρες αυτές έχουν περάσει από επίπονες μεταρρυθμίσεις που οδήγησαν στην οικονομική ανάκαμψη.

«Αν κάποιος αναζητά μια πιο ριψοκίνδυνη επιλογή η Ελλάδα είναι η απάντηση. Σε σχέση

με τις υπόλοιπες χώρες της περιφέρειας όπου οι θετικές εξελίξεις έχουν προεξοφληθεί από την αγορά, οι αποτιμήσεις των ελληνικών τίτλων ίσως προσφέρουν καλύτερες αποδόσεις» υποστηρίζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της επενδυτικής εταιρείας TS Lombard Κεν Βάτρετ. Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει όλες τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων δανειστών από το 2015. Οι οίκοι αξιολόγησης πρόσφατα αναβάθμισαν το ελληνικό αξιόχρεο μετά την εκταμίευση της δόσης και αναγνώρισαν τη βελτιωμένη δημοσιονομική «εικόνα» της, όπως αναφέρει το πρακτορείο.

«Η Ελλάδα είχε μια καλή πορεία το τελευταίο 12μηνο», τονίζει ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Absolute Strategy, Ίαν Χάρνετ, σημειώνοντας ότι «είναι στην πραγματικότητα μία από τις λίγες αγορές της Ευρωζώνης που έχει θετική συσχέτιση με το ευρώ». Η Ελλάδα «έχει επίσης δει την οικονομία της να επωφελείται από τη μεγαλύτερη προσαρμογή του κόστους εργασίας στην τελευταία δεκαετία» προσθέτει, αν και προειδοποιεί ότι το πρόβλημα του χρέους παραμένει.

Keywords
Τυχαία Θέματα