CEO Clubs: Η καινοτομία στο «Customer Experience»

Με αξιοσημείωτη επιτυχία και την προσέλευση 300 υψηλόβαθμων στελεχών, διεξήχθη στις 22 Νοεμβρίου 2017 Forum με θέμα «Designing Your Customer Journeys», από το CEO Clubs.

Οι παρευρισκόμενοι άδραξαν την ευκαιρία με τη συμμετοχή τους, να βρουν λύσεις για να εμπλουτίσουν την εμπειρία των καταναλωτών και των πελατών τους. Στην ψηφιακή εποχή, η έκταση και η σημασία

της εξυπηρέτησης πελατών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βιώσιμη ανάπτυξη μιας επιχείρησης.

Στο πλαίσιο αυτό μίλησε η Αθηνά Κανιούρα, Managing Director της Accenture Analytics με θέμα «How you extract data to design customer journeys». Πιο συγκεκριμένα, η κα. Κανιούρα μίλησε για τις προ- απαιτούμενες δυνατότητες και υποδομές που πρέπει να διαθέτει ένας οργανισμός στην έκταση και οργάνωση των δεδομένων που συλλέγει, ώστε να μπορεί να σχεδιάσει και να προσφέρει ένα επιτυχημένο Customer Experience Journey στους πελάτες του. Επιπλέον, εξήγησε τις προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εταιρείες μέσα από παραδείγματα επιχειρηματικής πρακτικής.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση του Ashley Benigno, Group Director, Milan, Fjord - Design & Innovation from Accenture Interactive, με θέμα «How you design for customer experience: Customer Journeys & the Human-Centered Approach». Τόνισε ότι τo customer experience έχει ξεπεράσει τη χρηστικότητα του προϊόντος, ενώ στόχος τώρα για οποιοδήποτε οργανισμό είναι να παρέχει πολλές μοναδικές εμπειρίες στον πελάτη. Προχώρησε δίνοντας λύσεις και προτάσεις για το σχεδιασμό του customer experience με στόχο να παρέχει στον πελάτη μια συναισθηματική σύνδεση με το brand.

Μετά τις ομιλίες, ακολούθησε συζήτηση σε πάνελ, στο οποίο συμμετείχαν οι:

Χριστίνα Αλεβίζου, Managing Director Customer Experience Operations South East Europe, FedEx
Αφροδίτη Αρβανίτη, General Manager, NJV Athens Plaza
Cyricl Claquin, Managing Director, Pernod Ricard Hellas
Κωνσταντίνος Μαχαίρας, President IELKA, πρ. EVP & CEO of Southeastern Europe and Asia, Delhaize Group
Γιάννης Παπαχρήστου, Country General Manager Greece & Cyprus, Coca Cola 3E

Το πάνελ συμπέρανε ότι η εξυπηρέτηση πελατών στην ψηφιακή εποχή χαρακτηρίζεται από ρευστότητα και την ανάγκη για άμεση ικανοποίηση καθώς και προσωποποιημένη προσέγγιση από τις επιχειρήσεις. Η συλλογή πληροφοριών δεν αρκεί να γίνεται με μαζικό τρόπο, αλλά καλεί για πιο εκλεπτυσμένη διαχείριση και αποθήκευση δεδομένων με επίκεντρο τον καταναλωτή στη λήψη αποφάσεων διοικητικού επιπέδου.

Το πάνελ συντόνισε ο Δρ. Γιώργης Κριτσωτάκης, Senior Manager, Accenture Consulting.

Η ιδρύτρια του CEO Clubs Greece, Γεωργία Καρτσάνη, χαρακτηριστικά δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτού του μοναδικού Forum, του οποίου η θεματολογία είναι πολύ ψηλά σήμερα στην agenda των CEOs και στη στρατηγική ανάπτυξης μιας επιχείρησης παγκοσμίως, και κυρίως τα υπερήφανα μέλη του CEO Clubs που μαζί με τις διοικητικές τους ομάδες τίμησαν και έστεψαν με επιτυχία ακόμη μία διοργάνωση του Club

Keywords
Τυχαία Θέματα