Burberry: Πωλήσεις άνω των προβλέψεων υπό τον νέο CEO

Πωλήσεις υψηλότερες των προβλέψεων ανακοίνωσε ο όμιλος Burberry, σε μια θετική εξέλιξη για τον νέο δ/νοντα σύμβουλο Marco Gobbetti, ο οποίος επιδιώκει να επωφεληθεί από την ανάκαμψη της αγοράς πολυτελών ειδών στην Κίνα, εξετάζοντας παράλληλα ενδελεχώς τις δραστηριότητες της εταιρείας στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα από λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3% σε υφιστάμενη

βάση, στα 478 εκατ. στερλίνες, έναντι πρόβλεψης των αναλυτών για 471 εκατ. στερλίνες. Οι συγκρίσιμες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4%, έναντι εκτίμησης για 2,5%.

Όπως ανακοίνωσε η Burberry, τα αποτελέσματα πήραν ώθηση από τις ισχυρές επιδόσεις στην ηπειρωτική Κίνα. Η αγορά της Βρετανίας σημείωσε τα μεγαλύτερα κέρδη στην Ευρώπη, ενώ τα αντίστοιχα από την αγορά της Αμερικής παρέμειναν εξασθενημένα με μονοψληφια πτώση.

Ο Gobbetti, πρώην επικεφαλής της Celine της LVMH, που ανέλαβε τα ηνία της Burberry νωρίετρα αυτό τον μήνα διαδεχόμενος τον Christopher Bailey, τόνισε πως είναι ικανοποιημένος με τις επιδόσεις του ομίλου στο α΄ τρίμηνο και ότι έχει επίγνωση της δουλειάς που πρέπει να γίνει, ώστε να αυξηθεί η κερδοφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα