Brexit: Το πλάνο της Βρετανίας είναι "και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο"

Αυτό είναι το πλάνο της Βρετανίας για το Brexit: "Ηave your cake and eat it" ή ελληνιστί, "Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο".

Δεν είναι απλά μία παροιμία, αλλά κάτι που έγραψε σύμβουλος της κυβέρνησης της Theresa May, και το οποίο συνέλαβε ο φακός των φωτογράφων όταν έφευγε από τη Downing Street.

Ανάμεσα σε όλα αυτά κρύβονται κι άλλες πληροφορίες όπως το γεγονός πως αρκετοί "δε θέλουν" μία μεταβατική συμφωνία. Η ΕΕ, σύμφωνα με τις ίδιες σημειώσεις, θα είναι "πολύ γαλλική", ενώ οι Γάλλοι

μάλλον "θα είναι πολύ δύσκολοι" στις διαπραγματεύσεις.

is this the first insight into Brexit seen going into No10 from the Brexit/cabinet office women holding was with Mark Field MP ? pic.twitter.com/XXeFGFQIa0

— Political Pictures (@PoliticalPics) 28 Νοεμβρίου 2016

Σύμφωνα πάντα με τα γραφόμενα, μία συμφωνία για τα κατασκευαστικά "θα είναι λίγο-πολύ άμεση", αλλά μία για τις υπηρεσίες "δυσκολότερη", με την ΕΕ πιθανά να κλείνει μία " καλή συμφωνία σε ό,τι αφορά την ασφάλεια".

Ο φορέας του γραπτού ήταν ένας βοηθός του Mark Field, ενώ η επίσημη στάση της κυβέρνησης είναι πως το γραπτό ούτε αντιπροσωπεύει ούτε αποτελεί μέρος της επίσημης θέσης της.

Το έγγραφο, όμως, αναμένεται να μην είναι της αρεσκείας των τραπεζιτών και των επιχειρήσεων που ελπίζουν για μία "μεταβατική" συμφωνία για το Brexit η οποία θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν κανονικά τις εργασίες για ένα συγκεκριμένο διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα