Bobby Murphy: Ο μυστηριώδης συνιδρυτής της Snapchat

Η IPO της Snap τάραξε τα νερά με την είσοδό της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και πρόσθεσε κάμποσα μηδενικά στους λογαριασμούς των συνιδρυτών της, αλλά και των επενδυτών που την εμπιστεύτηκαν.

Αναμφίβολα, ο CEO της, Evan Spiegel, έγινε το πρόσωπο της ημέρας, ωστόσο ο 28χρονος συνιδρυτής της, Bobby Murphy, προφανώς πιο «σεμνός» και χαμηλών τόνων εξακολουθεί να είναι σχεδόν άγνωστος, παρά το ότι με την εισαγωγή

της εταιρείας στο χρηματιστήριο υπολογίζεται με περιουσία περί τα 5,4 δισ. δολάρια. Συνεντεύξεις μετρημένες στα δάχτυλα, προσωπική ζωή στο σκοτάδι, ελάχιστες φωτογραφίες. Όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί του τον αποκαλούν «καλόγερο», που δεν θυμώνει ποτέ.

Ο Robert Cornelius Murphy, όπως ονομάζεται, γεννήθηκε στο Μπέρκλεϊ το 1988 από μητέρα μετανάστρια από τις Φιλιππίνες. Τα πρώτα του χρόνια φοίτησε σε σχολείο Καθολικών και στη συνέχεια πήγε για σπουδές στο Στάνφορντ, όπου και γνώρισε τον Evan Spiegel. Ο Murphy σπούδασε Μαθηματικά και επιστήμη υπολογιστών, ενώ ο Spiegel σπούδασε σχεδιασμό προϊόντων. Πριν βάλουν μπροστά τη Snapchat που θα τους έκανε δισεκατομμυριούχους, εργάστηκαν σε μια αποτυχημένη startup, τη Future Freshman, ένα σάιτ που έδινε συμβουλές σε ενδιαφερόμενους για το πώς να κάνουν αιτήσεις σε πανεπιστήμια.

Οι δυο τους είχαν την ιδέα να φτιάξουν ένα app με μηνύματα που εξαφανίζονταν. Σε αυτό συμμετείχε κι ένας συμμαθητής τους τον οποίο τελικά πλήρωσαν με 157,5 εκατ. δολ. για να εξαφανιστεί ο ίδιος... Ο Murphy δουλευε 18 ώρες την ημέρα για να αναπτύξει το συγκεκριμένο app και παραμένει ο ιθύνων νους για πολλούς κωδικούς της εφαρμογής, μέχρι και σήμερα.

Το δημιούργημά τους είχε τόση επιτυχία ώστε προσφέρθηκε να το αγοράσει ο Ζούκερμπεργκ, την προσφορά του οποίου όμως – ορθώς, όπως αποδείχθηκε – απέρριψαν.
Αν και μέσ στην τεχνολογία, ο Murphy διατηρεί μόνο έναν δημόσιο λογαριασμό στα social media και συγκεκριμένα στο τουίτερ. Ωστόσο δεν έχει τουιτάρει ποτέ και από το 2012 έχει κάνει like μόνο σε ένα τουίτ!

Μαζί με τον Spiegel, καταχωρήθηκαν από το περιοδικό Time στη λίστα με τους 100 ανθρώπους που με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Στην εταιρεία είναι επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας και, σύμφωνα με πληροφορίες, ηγείται της ομάδας Snap Labs, μιας μυστηριώδους ομάδας που, όπως λέγεται, εργάζεται υπό άκρα μυστικότητα για νέα, άγνωστα – προς το παρόν - προϊόντα. Κι αυτά μόνο μέχρι τα 28 του...

Keywords
Τυχαία Θέματα