BMW: Απροσδόκητη αύξηση 7,5% στα κέρδη β' τριμήνου

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελών οχημάτων ανακοίνωσε αύξηση 7,5% στα κέρδη β' τριμήνου, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις, χάρη στην αυξημένη ζήτηση για τη νέα σειρά 5, αλλά και την αύξηση στις πωλήσεις μοτοσικλετών.

Οι δυο αυτοί παράγοντες βοήθησαν στην αντιστάθμιση της επιβράδυνσης της ζήτησης για πολυτελή αυτοκίνητα στις ΗΠΑ.

Tα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) αυξήθηκαν στα 2,93 δισ. ευρώ από 2,73 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα, ανέφερε σε ανακοίνωση η

αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Μόναχο. Οι αναλυτές προέβλεπαν 2,82 δισ. ευρώ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι παραδόσεις BMW Mini και Rolls-Royce αυξήθηκαν κατά 4,6% στα 633.582 αυτοκίνητα το δεύτερο τρίμηνο.

Παράλληλα, η BMW προβλέπει σταθερή αύξηση στα έσοδα από το τμήμα αυτοκίνησης για το σύνολο του έτους, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει επιπρόσθετο «momentum» στο δεύτερο εξάμηνο από την έναρξη των πωλήσεων μοντέλων της σειράς σε αγορές όπως η Κίνα. Η σειρά 5 δεν έχει λανσαριστεί ακόμα σε όλες τις αγορές, ανέφερε η BMW.

Η BMW επιβεβαίωσε τις προβλέψεις της για ελαφρά αύξηση στα προ φόρων κέρδη για το σύνολο του έτους καθώς και για λειτουργικό περιθώριο κέρδους 8-10% στον τομέα αυτοκίνησης, ο οποίος ανακοίνωσε περιθώριο της τάξης του 9,7%, από 9,5% έναν χρόνο πριν.

Οι αναλυτές καλωσόρισαν το αναθεωρημένο outlook της BMW για τις πωλήσεις αυτοκινήτων, καθώς και το γεγονός ότι παραμένει η μοναδική μεγάλη γερμανική μάρκα που δεν βρίσκεται υπό έρευνα για χρήση παράνομου λογισμικού για τις δοκιμές εκπομπής ρύπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα