Alstom: Κάνει focus στην ανάπτυξη – Αλμα για τα κέρδη

Η γαλλική εταιρεία κατασκευής σιδηροδρομικού εξοπλισμού Alstom επαναβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2020 (οργανική ανάπτυξη 5% και περιθώριο EBITDA 7%) κι τους αναπτυξιακούς στόχους, ενώ τον Ιούλιο θα προτείνει μέρισμα 0,25 ευρώ ανά μετοχή.

«Με παραγγελίες 10 δισ. ευρώ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Alstom

έχει φτάσει σε ηγετική θέση σε όλες τις ηπείρους», ανέφερε ο CEO, Henri Poupart-Lafarge. «Η μοναδική ικανότητα ολοκλήρωσης των στόχων και η άριστη λειτουργία της Alstom, της επέτρεψαν να πετύχει απανωτά ρεκόρ».

Υπενθυμίζεται ότι η Alstom επικεντρώθηκε στον τομέα των μεταφορών μετά την πώληση του συνόλου σχεδόν των ενεργειακών περιουσιακών της στοιχείων στην General Electric το 2015. Τώρα στοχεύει στη συμμετοχή της στην ενσωμάτωση της βιομηχανίας σιδηροδρόμων, την ώρα που ανταγωνιστές όπως η Siemens και η Bombardier λέγεται ότι συζητούν συνεργασία.

Η γαλλική εταιρεία κάνει focus στην ανάπτυξη των αστικών μεταφορών για να αυξήσει τις πωλήσεις της, μέσω του λανσαρίσματος ηλεκτρικού λεωφορείου αλλά και της επένδυσης σε μια νέα επιχείρηση που κατασκευάζει ηλεκτροκίνητα οχήματα χωρίς οδηγό.

Οι οργανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5% σε 7,3 δισ. ευρώ πέρυσι.

Σημειώνεται ότι το 20% της εταιρείας ανήκει στο γαλλικό Δημόσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα