Alibaba: Επενδύει πάνω από $15 δισ. σε διεθνές πρόγραμμα Έρευνας και Ανάπτυξης

Με 15 δισ. δολάρια σχεδιάζει να ενισχύσει ο κινεζικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, ένα διεθνές ερευνητικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα, με στόχο να αυξήσει τη συνεργασία αλλά και να αναπτύξει τις νέες τεχνολογίες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, η Alibaba θα ξεκινήσει τη λειτουργία ερευνητικών εργαστηρίων στην Κίνα, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία,

το Ισραήλ και τη Σιγκαπούρη.

Τα εργαστήρια αυτά θα διεξάγουν έρευνες σε τομείς όπως το Internet of Things, η χρηματοοικονομική τεχνολογία, η κβαντική επιστήμη στους υπολογιστές και η αλληλεπίδραση ανθρώπου – μηχανής.

Το ποσό των 15 δισ. δολ. είναι σχεδόν το διπλάσιο από το ποσό που ξόδεψε η Alibaba για προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης μεταξύ 2014 και 2017.

Το εν λόγω πρόγραμμα φέρει τον τίτλο Academy for Discovery, Adventure, Momentum and Outlook (DAMO) και στο πλαίσιο αυτού η εταρεία τυ Jack ma θα ανοίξει επτά ερευνητικά εργαστήρια σε Πεκίνο, Τελ Αβίβ, Χανγκζού, Σαν Ματέο, ΗΠΑ, Μόσχα και Σιγκαπούρη, ενώ θα προσλάβει 100 ερευνητές για να τα επανδρώσει.
Σύμφωνα με την Alibaba, το πρόγραμμα θα βοηθήσει τον τεχνολογικό κολοσσό να ολοκληρώσει τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή του να εξυπηρετεί 2 δισ. πελάτες και να δημιουργήσει 100 εκατ. θέσεις εργασίας με ορίζοντα 20ετίας.
Ανάλογα τεχνολογικά εργαστήρια έχουν ανοίξει το τελευταίο διάστημα κι άλλες κινεζικές εταιρείες, όπως η Baidu και η Tencent, με στόχο να εξελιχθούν οι νέες τεχνολογίες ακόμα περισσότερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα