AIG: Άτακτη υποχώρηση από επενδύσεις σε hedge funds

Σε αποχώρηση τουλάχιστον από το 50% των hedge funds τα οποία έχει επενδύσει προσανατολίζεται η American International Group (AIG), σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες.

Ο αμερικανικός ασφαλιστικός όμιλος διαθέτει επενδύσεις σε περισσότερα από 100 funds και στοχεύει να τις μειώσεις σε 50 ή ακόμη και λιγότερα, σύμφωνα με πηγές που θέλησαν να παραμείνουν ανώνυμες.

Η εταιρεία εκτιμά ότι θα υπάρξει αυξημένη μεταβλητότητα και ισχυρές πιέσεις σε τοποθετήσεις υψηλού ρίσκου, ενώ ανησυχεί και για τη ρευστότητα των αγορών.

Οι επενδύσεις της σε hedge funds έφθασαν στα 11 δισ. δολάρια στο γ' τρίμηνο και τα κέρδη από αυτές έχουν κυριολεκτικά καταρρεύσει το τελευταίο διάστημα. Ο επικεφαλής της, Peter Hancock (φωτό) τόνισε σε δηλώσεις του στις 26 Ιανουαρίου ότι η εταιρεία θα μειώσει τις τοποθετήσεις της σε hedge funds, αλλά δεν αποκάλυψε την ακριβή μείωση.
«Οι «εμπειρίες» μας από τα hedge funds είναι αρνητικές», τόνισε ο κ. Hancock, ενώ η αποχώρηση θα οδηγήσει «σε καλύτερες αποδόσεις κυρίως σε επίπεδο απόδοσης ιδίων κεφαλαίων».

Με δεδομένο ότι διαθέτει επενδυτικό χαρτοφυλάκιο 340 δισ. δολαρίων, με τα περισσότερα κεφάλαια να είναι τοποθετημένα σε ομόλογα, η AIG προσέλαβε τον Doug Dachille (πρώην στέλεχος της Morgan Stanley), τον Ιούλιο ως επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων και τώρα μαζί με τον κ. Hancock προσπαθούν να αλλάξουν πλήρως τη μορφή του χαρτοφυλακίου της εταιρείας.

Τα hedge funds σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν εμφανίσει πορεία χειρότερη από αυτή του S&P 500 για επτά διαδοχικά έτη και αρκετοί διαχειριστές κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένης και της BlackRock μειώνουν τις θέσεις τους σε αυτά.

Οι επενδυτικές εταιρείες Seneca Capital Investements και Lucidus Capital Partners είναι μεταξύ αυτών που στοχεύουν να διακόψουν τη λειτουργία κάποιων από τα hedge funds που διαθέτουν.

Από την πλευρά της η MetLife, ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός όμιλος των ΗΠΑ τόνισε στις 4 Φεβρουαρίου ότι σε μακροχρόνιο ορίζοντα οι επενδύσεις σε hedge fnds αποδεικνύονται θετικές. Η εταιρεία θα διατηρήσει τις επενδύσεις της, αν και έχει προχωρήσει σε μείωση ορισμένων εξ αυτών.

Πάντως η AIG δεν έχει ακόμη αποφασίσει από ποια hedge funds θα αποχωρήσει, ούτε πόσα χρήματα θα αποσύρει από αυτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα