26ο Συνέδριο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών

Οι φυσικοθεραπευτές της χώρας μας πραγματοποιούν το κορυφαίο, ετήσιο, επιστημονικό τους συνέδριο, στις 25 – 27 Νοεμβρίου 2016, καλύπτοντας όλο το φάσμα των προβλημάτων της υγείας του σύγχρονου ανθρώπου.

Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, που ο τομέας της υγείας πλήττεται σε μεγάλο βαθμό, οι φυσικοθεραπευτές αντιδρούν επιστημονικά.

Με αίσθημα υπευθυνότητας απέναντι στα μέλη του, αλλά και στην κοινωνία, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) διοργανώνει και φέτος το κορυφαίο επιστημονικό του συνέδριο,

στο ΕΚΕΠΥ του υπουργείου Υγείας, στο Μαρούσι.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει όλες τις σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις της επιστήμης της φυσικοθεραπείας, δίνοντας απαντήσεις σε όλο το φάσμα των προβλημάτων υγείας που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο.

Η θεματολογία περιλαμβάνει:

Νευρολογικές παθήσεις, όπως η Σκλήρυνση κατά Πλάκας και το Parkinson.

Μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά και μετατραυματική αποκατάσταση.

Αντιμετώπιση αθλητιατρικών προβλημάτων.

Αποκατάσταση του βαρέως πάσχοντος ασθενή.

Παρεμβάσεις για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής της 3ης ηλικίας

Ψυχική Υγεία. Η φυσικοθεραπεία έρχεται να δώσει χέρι βοηθείας και στην πολύ ταλαιπωρημένη ψυχική μας υγεία.

Στο χώρο του συνεδρίου θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις, όπως εμπορική έκθεση, έκθεση βιβλίου, workshops.

Στόχος του συνεδρίου είναι να καταδειχθεί πως η προηγμένη φυσικοθεραπεία συμβάλει στην αποκατάσταση της υγείας και την ποιότητα ζωής του ασθενή, καθώς και στην ταχύτερη επάνοδο του ασθενή στα καθήκοντά του, κάτι που σημαίνει πολλαπλά κέρδη για τον ίδιο, για τη κοινωνία και την Εθνική Οικονομία: λιγότερες χαμένες εργατοώρες, περισσότερη παραγωγή, καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα συνολικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα