18 στέκια που αγαπήσαμε στην Αγίας Ειρήνης

Από την πλήρη αφάνεια πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έγινε μία από τις πιο δημοφιλείς πιάτσες της Αθήνας. Η πλατεία της Αγ. Ειρήνης εμπλουτίζεται συνεχώς από νέα μαγαζιά και έχει τόσα πολλά πλέον, που δεν θα μπορούσαν να χωρέσουν σε ένα μόνο αφιέρωμα. Ωστόσο εμείς πήγαμε, δοκιμάσαμε και επιλέξαμε σίγουρα μερικά από τα καλύτερα για όλα τα γούστα... Enjoy!

Επί της πλατείας

Tailor Made

Άνοιξε όταν εκεί δεν υπήρχε σχεδόν τίποτα και έφερε στη

ζωή του αθηναϊκού κοινού τον specialty café. Άλλωστε πίσω του κρύβεται μια γυναίκα, η Μοίρα Γεραντωνάκη, με πολύχρονη εμπειρία στο χώρο του καφέ που έστησε μια δυνατή ομάδα από baristi. Οι «ψαγμένες» ποικιλίες του καφέ που διαθέτει καβουρδίζονται στον χώρο του νεοκλασικού οικήματος όπου και στεγάζεται, τα τραπέζια του επί της πλατείας γίνονται ανάρπαστά όποια ώρα της ημέρας και αν περάσεις, ενώ το βράδυ το παιχνίδι περνάει στην ψηλή μπάρα στο εσωτερικό του μαγαζιού, όπου φτιάχνονται μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ της πόλης.
Πλατεία Αγ. Ειρήνης 2, τηλ. 213 0049645.

School Pizza Bar

Η διακόσμηση του σε πάει πίσω στα μαθητικά σου χρόνια. Όμως όταν θα κάτσεις στα «θρανία» του δεν θα είναι για να πεις μάθημα ή να λύσεις εξισώσεις στον πίνακα, αλλά για να απολαύσεις μια από τις λεπτές και τραγανές τους πίτσες. Η σάλα του είναι χωρισμένη σε τέσσερα επίπεδα και διακοσμημένη φυσικά σαν σχολική τάξη: ξύλινα θρανία, σχολικές καρέκλες, μαυροπίνακες, χάρτες στους τοίχους και σκορπισμένα βιβλία παντού. Από τις πίτσες, την παράσταση κλέβει η απλή Μαργαρίτα με φρέσκο βασιλικό, η καυτερή και γουστόζική Spicy, καθώς και η Bianca με bresaola και λάδι τρούφας. Φυσικά δεν λείπουν και οι μακαρονάδες με την καρμπονάρα να φτιάχνεται με τον σωστό ιταλικό τρόπο και όχι με κρέμα γάλακτος. Το τιραμισού, στο τέλος, φυσικά κρίνεται απαραίτητο αν θες να λες ότι ολοκλήρωσες σωστά το γεύμα σου.
Πλατεία Αγ. Ειρήνης 8, τηλ. 210 3251444.

Rooster

Με σήμα του ένα κοκόρι, με χίπστερ διάθεση και δυνατά Dj sets, το Rooster είναι από τις «παλιές καραβάνες» της πλατείας, αλλά και ένα από τα ωραιότερα gay friendly μαγαζιά της Αθήνας. Διακόσμηση σε μίνιμαλ γραμμές, που ισορροπεί ανάμεσα στο λευκό και στο μαύρο με πολύχρωμες λεπτομέρειες. Εδώ δεν θα έρθεις μόνο για να πιεις ένα χαλαρό καφέ το πρωί και να χαζέψεις την περατζάδα, αλλά μπορείς και να τσιμπήσεις κάτι ή πιο αργά να απολαύσεις ένα δροσιστικό κοκτέιλ.
Πλατεία Αγ. Ειρήνης 4, τηλ. 210 3224410.

Rock N' Balls

Νέοϋορκέζικου τύπου bar-restaurant, με rock & soul μουσικές, χαλαρή και ακομπλεξάριστη ατμόσφαιρα και προσεγμένα cocktails. Αυτό είναι με λίγα λόγια το Rock N' Balls που αυτές τις μέρες βρίσκεται σε περίοδο αναπροσαρμογών και γι' αυτό δεν έχουμε περισσότερα να σου πούμε. Σύντομα όμως (στις αρχές του Σεπτέμβρη όπως μας είπαν) επιστρέφει με περισσότερη και πιο rock n' balls διάθεση.
Πλατεία Αγ. Ειρήνης 2, τηλ. 210 3211112.

Κώστας

Πριν ακόμα η πλατεία γνωρίσει στιγμές δόξας και κοσμοπλημύρας, ο Κώστας ήταν εκεί και τύλιγε τα διάσημα από τότε σουβλάκια του. Το μυστικό της επιτυχίας του κρύβεται στην κρυφή συνταγή της καυτερής κόκκινης σάλτσας, γνωστή και ως "φάρμακο". Το σουβλάκι εδώ θα το βρεις σε all time classic εκτέλεση, με ντομάτα που κόβεται επί τόπου και φρεσκοτηγανισμένες πατάτες. Πριν πας οπλίσου με υπομονή γιατί μπορεί να συναντήσεις ουρά και φρόντισε να είναι πριν το απόγευμα γιατί το κατάστημα κλείνει νωρίς.
Πλατεία Αγ. Ειρήνης 2, τηλ. 210 3232971.

Throubi

Ίσως κάποιο καλοκαίρι να το γνώρισες πρώτα στις Σπέτσες, όμως, το αθηναϊκό αδερφάκι του εδώ και πέντε χρόνια έχει πιάσει γωνία πάνω στην πιο περιζήτητη πλατεία της πόλης. Μικρό, με arty χαρακτήρα, σε άσπρο-μπλε τόνους, πέτρα στους τοίχους, φωτιστικά ζωγραφισμένα στο χέρι, πίνακες τους τοίχους που αλλάζουν συχνά, jazz & soul μουσικές και φυσικά τραπεζάκια που απλώνονται στην πλατεία. Στέκι για ένα χαλαρό καφέ ή πότο το βράδυ.
Πλατεία Αγ. Ειρήνης, τηλ. 210 3230928.

Διαβάστε περισσότερα στο olivemagazine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα