10 διευθύνσεις στην Αθήνα για τις πιο ιδιαίτερες κουζίνες του κόσμου

Σε μια Αθήνα που λατρεύει το φαγητό δεν λείπουν οι εξεζητημένες κουζίνες από χώρες που δεν φημίζονται για τη γαστρονομική τους παράδοση. Γυρίσαμε, λοιπόν, τις γειτονιές της πόλης και βρήκαμε τα καλύτερα εστιατόρια από τις λιγότερο διμοφιλείς κουζίνες, που, όμως, αν σου αρέσει να δοκιμάζεις διαφορετικά πράγματα, αξίζει να τα επισκεφτείς!

Αιθιοπία
Lalibela

Στην εξωτική Κυψέλη υπάρχει ένα εστιατόριο, χρόνια τώρα, που παραδίδει μαθήματα αιθιοπικής κουλτούρας. Το όνομα του Lalibela, όπως ακριβώς της

ομώνυμης πόλης στα βόρεια της Αιθιοπίας που αποτελεί μέρος προσκυνήματος. Το φολκλόρ και πολύχρωμο σκηνικό του δεν θα σε εντυπωσιάσει αλλά σίγουρα θα σε βάλει στο κλίμα. Εδώ θα ξεχάσεις τους καλούς σου τρόπους και θα φας με το χέρι, γιατί αυτή η κουζίνα «θέλει χέρι» και injera, το πορώδες ψωμί τους. Και τα 20 περίπου πιάτα που υπάρχουν στο μενού τα φτιάχνουν οι δύο αδερφές Έλσα και Σάννυ, που έρχονται και στο τραπέζι σου για να σου εξηγήσουν τι είναι αυτό που τρως και πώς θα το φας. Φυσικά, στο τέλος, μην ξεχάσεις να ζητήσεις τον παραδοσιακό τους καφέ: δυνατός, αλλά με ωραίο και περίεργο τελετουργικό.
Νάξου 26-28, Κυψέλη, τηλ. 2108652495.

Βραζιλία
Maracana Grill

Ντυμένο στα χρώματα της Βραζιλίας, κίτρινο και πράσινο, το Maracana Grill είναι ίσως η μοναδική αυθεντική churrascaria. Το γεύμα σου σίγουρα θα ξεκινήσει με μια caipirinha, που εδώ σερβίρεται σε κανάτα. Τα 10 διαφορετικά κρέατα (καρδιές κοτόπουλου, λουκάνικο μοσχαρίσιο και χωριάτικο, πανσέτα, κοτομπέικον, φιλέτο μοσχαρίσιο στο αλάτι και φιλέτο μοσχαρίσιο με σκόρδο, κοτόπουλο μπούτι, μαμίνια και λόμπο), που ψήνονται στα κάρβουνα έχουν για παρέα νόστιμες τροπικές σαλάτες. Το φημισμένο βραζιλιάνικό ατομικού μενού σου δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσεις και τις 10 σούβλες και να επαναλάβεις όποια θέλεις ξανά και ξανά. Όσο για το τέλος, τα γλυκά quindin και brigadeiro θα σε κάνουν να χορέψεις... σάμπα!
Κολοκοτρώνη 55, Τζιτζιφιές, Καλιθέα, τηλ. 2109400801.

Κίτρινος Σκίουρος

Μετράει δύο δεκαετίες ζωής, χορεύει ασταμάτητα σάμπα, πίνει φυσικά caipirinha και σερβίρει πιάτα που έχουν το χρώμα και το άρωμα της Βραζιλίας. Μικρό και χαριτωμένο με όμορφη και ευχάριστη ατμόσφαιρα θα σε κερδίσει με την απλότητα του. Το μενού του δεν θα σε κουράσει ούτε και θα μπερδέψει καθώς δεν διαθέτει και πολλά πιάτα. Ανάμεσά τους θα βρεις το παραδοσιακό Φεσουάδα, που αποτελείται από τέσσερα είδη κρέατος, με μαύρα φασόλια, πορτοκάλι, σπανάκι και φαρόφα (είδος τηγανητού αλευριού) και συνοδεία ρυζιού. Σαν συν η καταπράσινη αυλή με τα πεύκα.
Δημητρέσσα 21, Ιλίσια, τηλ. 2107211586.

Λίβανος
Ο κήπος της Εδέμ

Μουσικές belly dance και ντεκόρ που σε μεταφέρει στην Ανατολή με όμορφα χαλιά, βιτρώ, εντυπωσιακούς πολυέλαιους, ξύλινα διακοσμητικά, γήινα χρώμα και ποιήματα στους τοίχους. Σε αυτό το σκηνικό πρόσθεσε τους ναργιλέδες, που δεν λείπουν από σχεδόν κάθε τραπέζι. Στην κουζίνα τώρα οι γνωστοί ανατολίτικοι μεζέδες κάνουν πάρτι: φαλάφελ, όμορφα καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, πουρέ από ρεβίθια, ελαφρώς πικάντικες φλογέρες με παστουρμά και σις ταούκ αλλά και γιαουρτλού. Όλα νόστιμα και στην παραδοσιακή τους εκδοχή. Το show με τις χορεύτριες τα Σαββατοκύριακα βάζει φωτιά και ανεβάζει το κέφι στα ύψη.
Περικλέους 24, Μαρούσι, τηλ. 2106146806.

Διαβάστε περισσότερα στο olivemagazine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα