Βασίλης Καλλίδης: Μοσχαράκι με μπεσαμέλ στο φούρνο και Μηλόπιτα με φύλλο σφολιάτας!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα δυο τέλειες συνταγές στο Πρω1νό. Μοσχαράκι με μπεσαμέλ στο φούρνοκαι Μηλόπιτα με φύλλο σφολιάτας. Δείτε παρακάτω τα υλικά και την παρασκευή τους.

Μοσχαράκι με μπεσαμέλ στο φούρνο

Υλικά:

1200 γρ μοσχαράκι

2 κρεμμύδια

2 ντομάτες

1 κανελοξυλλο

1 δαφνοφυλλο

6 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ:

1 λίτρο γάλα

2 κ.σ. βούτυρο

300 γρ. κεφαλοτύρι

λίγο

μοσχοκάρυδο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Ροδίζουμε το μοσχαράκι σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο και μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 5-6 λεπτά και βάζουμε στο φαγητό, τη ντομάτα, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί για περίπου 2 ώρες.

Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τις τηγανίζουμε ή τις ψήνουμε στον φούρνο, στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά, αλειμμένες με λίγο λάδι.

Για τη μπεσαμέλ, λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι πάνω από μέτρια φωτιά και όταν ενωθούν καλά προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα και μόλις πήξει η κρέμα προσθέτουμε το αυγό, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.

Πάνω σε κάθε πατάτα βάζουμε ένα κομμάτι μοσχαράκι, καλύπτουμε με τη μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 240 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά.


Μηλόπιτα με φύλλο σφολιάτας.

Υλικά:

4 μήλα

2 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. κανέλλα

ξύσμα από ένα λεμόνι

2 φύλλα σφολιάτας

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε χώσε φετάκια. Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιατας σε ένα ταψί και αραδιάζουμε έπανω τα φετάκια από τα μήλα.

Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα και ρίχνουμε από πάνω το ξύσμα. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς, στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο, για 35 λεπτά.

Μια ματιά ακόμα: Βασίλης Καλλίδης: Τηγανιά σπέσιαλ!

Keywords
Αναζητήσεις
βασιλης καλλιδης μοσχαρακι με μπεσαμελ σημερα στη φαιη, μοσχαρι στο φουρνο με μπεσαμελ
Τυχαία Θέματα