Στυλ και χρώμα στο σπίτι ή το εξοχικό!

Φτιάξτε το στιλ του σπιτού σας, εξοχικού ή στην πόλη, σύμφωνα με τις αποχρώσεις που του πηγαίνουν. Διότι τα χρώματα δεν αφορούν μόνο τη μόδα αλλά και τη διακόσμηση.

Η χρωματική παλέτα πρέπει να αντανακλά το γούστο σας και να υποστηρίζει το συνολικό ύφος του σπιτιού. Δείτε πώς μπορείτε να δώσετε στον χώρο σας την αίσθηση, την όψη και το άρωμα από τις αγαπημένες σας διακοσμητικές τάσεις.

Αν για το σπίτι σας έχετε υιοθετήσει το μοντέρνο, σύγχρονο ύφος, χρησιμοποποιήστε έναν καθαρό και ουδέτερο συνδυασμό χρωμάτων. Οι τοίχοι θα πρέπει να είναι από τη μεγάλη γκάμα αποχρώσεων του λευκού,

των κρεμ και μπεζ, του γραφίτη, του γκρι ή του καφέ.

Τα υφάσματα και τα έπιπλα επιλέξτε τα σε κοντινούς τόνους, έτσι ώστε να συνθέτουν ένα ουδέτερο θέμα, ενώ τα πιο τολμηρά χρώματα επιλέγονται για τα αξεσουάρ – και με φειδώ.

Το λευκό είναι το απόλυτο χρώμα για το μίνιμαλ και αποτελεί τη βάση αυτού του στιλ, σε τοίχους, δάπεδο και έπιπλα. Εναλλακτικά δοκιμάστε ουδέτερα χρώματα ή χρώματα της φύσης: μπεζ, γραφίτη, χρώματα της πέτρας ή ακόμα και πράσινο, τα οποία θα είναι σε πολύ ανοιχτή απόχρωση, ψυχρή και παλ.

Τα παραπάνω χρώματα χρησιμοποιήστε τα στο μεγαλύτερο μέρος του χώρου και επιλέξτε μερικά πιο έντονα -αλλά πάντα αρμονικά- χρώματα αντίθεσης για μερικά μαξιλάρια, ένα βάζο, ακόμα και έναν ολόκληρο τοίχο ή ένα έπιπλο, π.χ. ένα καναπέ.

Επιλέξτε ένα μόνο χρώμα για ένταση. Μην δοκιμάσετε να συνδυάσετε περισσότερα χρώματα, διότι θα χάσετε το απλό, στιλάτο αποτέλεσμα. Το φωτεινό κόκκινο είναι ένα εντυπωσιακό και πάντα επίκαιρο έντονο χρώμα αντίθεσης, αλλά μη διστάσετε να επιλέξετε το δικό σας αγαπημένο χρώμα.

Εάν το στιλ σας αγαπάει το νησιώτικο ύφος, με τα αστραφτερά λευκά και τις έντονες αντιθέσεις, τότε τα χρώματα της Μεσογείου πρέπει να κυριαρχούν. Υιοθετήστε το συνδυάζοντας το λευκό με μπλε, γαλάζιο και έντονο πράσινο ή φιστικί. Σε κάποιες περιοχές αποχρώσεις του κίτρινου ή της τερακότα αναμειγνύονται με αυτές τις αποχρώσεις, ενώ το καφέ και το μαύρο υπάρχουν στα φινιρίσματα των επίπλων. Τα χρώματα που ταιριάζουν στο παραδοσιακά χωριάτικα σπίτια διαφέρουν ανάλογα με τις περιοχές, τις παραδόσεις και φυσικά τα ντόπια υλικά.

Συνήθως περιέχουν τόνους χαμηλής έως μέτριας έντασης, όπως το απαλό πράσινο, το απαλό μπλε, το γκρι της πέτρας και το καφεκόκκινο της γης. Τα χρώματα εδώ δεν πρέπει απαραίτητα να είναι ομοιόμορφα. Επνευστείτε από τα ξεθωριασμένα από τον ήλιο υφάσματα.

Μια πιο μοντέρνα εκδοχή του εξοχικού σας θα μπορούσε να περιλαμβάνει κόκκινα και μαύρα στοιχεία στη διακόσμησή του. Για παράδειγμα με το κόκκινο της τερακότα μπορείτε να επενδύσετε το δάπεδο του σπιτιού, ενώ το μαύρο μπορει να επιλεγεί ευκολότερα στα αντικείμενα, π.χ. τα έπιπλα από σφυρήλατο σίδερο.
Πηγή: Spirossoulis.com

Keywords
Τυχαία Θέματα