Προπόνηση με βάρη: Ναι ή όχι;

Άμα θέλεις να χάσεις βάρος κάνε μόνο αερόβιο και όχι ασκήσεις με βάρη. Ή αν κάνεις γυμναστική με βάρη θα αποκτήσεις πιο μυώδης σώμα. Πόσες φορές το έχεις ακούσει; Και τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Αντίθετα, άμα θέλεις να χάσεις βάρος και να αποκτήσεις ένα γραμμωμένο και ταυτόχρονα θηλυκό σώμα η γυμναστική με βάρη είναι απαραίτητη. Δες παρακάτω γιατί πρέπει να κάνεις γυμναστική με βάρη και από αύριο μπες σε πρόγραμμα.

–Το λίπος θα καεί με τα βάρη. Σίγουρα χρειάζεται και η αερόβια άσκηση αλλά αν κάνεις μόνο αερόβια θα χάσεις μυϊκή μάζα και αυτό δεν το θέλουμε. Αντίθετα, οι ασκήσεις με βάρη

θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος και να ‘’σμιλεύσει’’ το σώμα σου.

–Καις περισσότερες θερμίδες. Η άσκηση με βάρη χτίζει την μυϊκή μας μάζα με αποτέλεσμα να καίμε θερμίδες ακόμα και όταν δεν γυμναζόμαστε. Δηλαδή, μπορεί να καθόμαστε στον καναπέ μας να χαλαρώνουμε και να καίμε θερμίδες.

–Δεν θα σας κάνει μυώδεις. Ίσα ίσα, η γυμναστική με βάρη θα σε βοηθήσει να χάσεις λίπος και να κατέβεις και ένα νούμερο κάτω στα ρούχα σου. Ακόμα, θα αυξηθεί και ο βασικός μεταβολισμός σου και θα καις θερμίδες όλη μέρα.

–Θα σας βοηθήσει να αυξήσετε περισσότερη μυϊκή αντοχή και δύναμη. Δεν θα έχετε πόνους στην μέση και θα νιώθετε πιο δυνατοί για να αντεπεξέλθετε στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Επίσης, θα έχετε εμφανή μείωση των τραυματισμών και διάφορων ενοχλήσεων που μπορεί να είχατε μέχρι τώρα.

–Θα βελτιώσετε την στάση του σώματος σας και θα αποκτήσετε περισσότερη ισορροπία. Επίσης, έχει αποδειχθεί με έρευνες ότι βοηθάει στην αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης διότι η προπόνηση με βάρη δυναμώνει τα οστά.

Από την Αντιγόνη Θάνου

Διαβάστε ακόμα: Gisele Bündchen: Τι γυμναστική κάνει και διατηρείται σε φόρμα;

Keywords
Τυχαία Θέματα