Πώς η γιόγκα μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά -και να μην τα ξαναπάρεις!

Αν έχεις ήδη ξεκινήσει ένα πρόγραμμα διατροφής, το σημαντικό τώρα είναι να βρεις το είδος της γυμναστικής που σε εκφράζει και ταιριάζει με την ψυχοσύνθεσή σου. Δοκίμασες τη yoga; Δες ποια είναι τα οφέλη της σε σώμα και πνεύμα:

-Στη yoga η σωστή αναπνοή είναι το Α και το Ω. Πρέπει να συγκεντρώνεσαι σε αυτή, εισπνοή- εκπνοή, και να προσαρμόζεις ήρεμα και αργά τις ασκήσεις στο ρυθμό της. Αυτό σε βοηθά να χαλαρώνεις, σε αποτρέπει από το να σκέφτεσαι εκκρεμότητες

και προβλήματα (π.χ. τι θα μαγειρέψω σήμερα; Γιατί το αφεντικό μου μού φώναξε χθες;), και αυξάνει τις πιθανότητες για καλά αποτελέσματα των ασκήσεων που κάνεις. Παράλληλα, αυξάνεται η ενέργεια που νιώθεις μέσα στην ημέρα και μειώνεται το στρες. Το λιγότερο στρες οδηγεί με τη σειρά του σε μια σειρά θετικών αλλαγών στη ζωή σου όπως στο να κάνεις πιο ποιοτικές και προσεκτικές επιλογές φαγητού ενώ ελέγχεις και τις ποσότητες που καταναλώνεις. Ξέρεις καλά πόσο πολύ (και τι χαζομάρες) μπορείς να φας όταν είσαι στρεσαρισμένη…

-Καταπολεμά το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς καθώς μειώνονται τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης που ευθύνεται για το κοιλιακό λίπος. Και αυτή η κοιλίτσα που πετάει ταλαιπωρεί ακόμα και τις πιο αδύνατες γυναίκες.

Σε βοηθάει να κοιμάσαι καλύτερα. Και η ποιότητα του ύπνου σχετίζεται, σύμφωνα με έρευνες, με την αποτελεσματικότητα μιας δίαιτας ενώ το πρόβλημα της αϋπνίας, μεταξύ άλλων, μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση και υπερφαγία.

-Σε κάνει να αγαπήσεις περισσότερο το σώμα και τον εαυτό σου γενικότερα. Και αυτό είναι το μυστικό για να γίνεσαι συνεχώς καλύτερη, πιο αδύνατη, πιο fit και, κυρίως, πιο ήρεμη! Στρωματάκι, yoga και πες αντίο στο στρες και στα κιλά!

Keywords
Τυχαία Θέματα