Πέθανε γνωστός ηθοποιός από πνευμονία

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών από πνευμονία, ο Χαρούο Νακατζίμα, ο οποίος υποδύθηκε τον Γκοτζίλα σε 12 ταινίες. Ο άνθρωπος που φόρεσε το βαρύ και δυσκίνητο κοστούμι από καουτσούκ, για να υποδυθεί τον αυθεντικό Γκοτζίλα, το τέρας που κατέστρεφε τις πόλεις της Ιαπωνίας με την τεράστια ουρά του, πέθανε χθες, όπως ανακοίνωσε η κινηματογραφική εταιρεία Toho.

Το πρώτο κοστούμι ζύγιζε 100 κιλά και ήταν τόσο δύσκολο να αναπνεύσει κανείς, ώστε είχε προσαρτηθεί σε αυτό ένας σωλήνας οξυγόνου, είχε

δηλώσει ο Νακατζίμα στο παρελθόν. Ο ίδιος πάντως μάλλον το… συνήθισε και έτσι έπαιξε το τέρας σε 12 ταινίες, έως το 1972.

Ο πρώτος Γκοτζίλα -το όνομά του είναι ένας συνδυασμός του «γορίλα» και της ιαπωνικής λέξης για τις φάλαινες- συμβόλιζε τα πυρηνικά όπλα, καθώς είχαν περάσει λιγότερα από δέκα χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, καθώς και τη δυσαρέσκεια απέναντι στις ΗΠΑ, που μόλις είχαν πραγματοποιήσει μια δοκιμή βόμβας υδρογόνου στην ατόλη Μπικίνι, μολύνοντας ένα σκάφος με Ιάπωνες ψαράδες.

Η πιο πρόσφατη ταινία με πρωταγωνιστή τον Γκοτζίλα βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα