Μαρία Σολωμού: «Έχω αγοραφοβία με την Επίδαυρο»

Η Μαρία Σολωμού έχει εμπειρία στην υποκριτική… ποια η γνώμη της για την τέχνη στην συγκεκριμένη δύσκολη περίοδο;

«Αυτά τα τελευταία 5-6 χρόνια η κατάσταση της χώρας είναι πάνω κάτω η ίδια, δεν έχει αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, ίσως προς το χειρότερο. Σε όλες τις εποχές η τέχνη είναι απαραίτητη. Ο κόσμος λόγω του κορεσμού από την γενικότερη κατάσταση θέλει μια διέξοδο, θέλει να ξεχαστεί, θέλει να προβληματιστεί αλλιώς. Είναι διασκέδαση το θέατρο, είτε δραματικό είναι το έργο, είτε κωμωδία. Ξεχνάς

για λίγο το δικά σου και βλέπεις κάποιου άλλου το πρόβλημα, ή τη χαρά ή το οτιδήποτε. Σαφέστατα κρίση υπάρχει, αν δεν υπήρχε πολύ περισσότερος κόσμος θα πήγαινε θέατρο. Από την άλλη και παραστάσεις υπάρχουν και μάλιστα αρκετές, δεν πτοούμαστε με τίποτα!!!» τόνισε στο Καρφί.

–Θεωρείτε ότι θα μπορούσατε να είστε σε κάποιο διαφορετικό κλάδο εξίσου καλή;

«Δεν ξεκίνησα με το να είμαι ηθοποιός, δοκίμασα διάφορες δουλειές ως απασχόληση για να βγάζω ένα χαρτζιλίκι, συγχρόνως με τις σπουδές μου. Πιο μετά ήρθε η δραματική σχολή, δοκίμασα να δω αν μπορώ, αν θα λειτουργήσει και τελικά εκεί έμεινα!!!! Δεν αποκλείω ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο στη ζωή μου, απλά δεν το έχω βρει ακόμα.»

-Τι σας κρατά σε επαγγελματική απόσταση από την Επίδαυρο;

«Πραγματικά νιώθω ένα απίστευτο δέος στην Επίδαυρο, και ως θεατής όταν πηγαίνω. Έχω μια αγοραφοβία με το θέατρο, προτιμώ τις μικρές σκηνές ,νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια. Μπράβο σε αυτούς που πηγαίνουν για το θράσος και θάρρος τους. Δεν εξετάζω αν θα μπορούσα αλλά δεν νομίζω ότι θα ήθελα να παίξω σε αυτό το θέατρο».

The post Μαρία Σολωμού: «Έχω αγοραφοβία με την Επίδαυρο» appeared first on Fay's book.

Keywords
Τυχαία Θέματα