Η Σάσα Σταμάτη εξομολογείται: «Κάθε χρόνο χτυπούσα πολλές πόρτες στα κανάλια για δουλειά, δεν άνοιγε καμία»

Μπορεί τα τελευταία επτά χρόνια να βρίσκεται στο Πρω1νό, οι δυσκολίες όμως που πέρασε μέχρι να φτάσει εκεί ήταν τεράστιες. Η Σάσα Σταμάτη παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο People και μίλησε μεταξύ άλλων για την διαδρομή της.

Πώς αποφάσισες να γίνεις δημοσιογράφος;

Τρελαίνομαι για το ρεπορτάζ. Με συναρπάζει η ιδέα να κυνηγάω την είδηση της ημέρας. Έτσι, αποφάσισα να πάω στη σχολή του ΑΝΤ1. Είχα, θυμάμαι, καθηγητή τον Γιώργο Αυτιά, που μου έλεγε «ρε κορίτσι μου, τι κάνεις εδώ, αφού δεν προσέχεις στο μάθημα, πήγαινε δίπλα στο κάστινγκ για τα καλλιστεία του ΑΝΤ1;».

Δεν πήγες όμως…
Όχι, βέβαια. Τελικά έπιασα πρώτη δουλειά στο TV Μακεδονία στο δελτίο ειδήσεων που παρουσίαζε ο Σίμος Κεδίκογλου, εκεί δούλευε τότε και η Σταματίνα Τσιμτσιλή. Εγώ ήμουν μπαλαντέρ. Ήμουν στο ντεσκ, έκανα θέματα, έφτιαχνα καφέδες, έβγαζα φωτοτυπίες και, αν χρειαζόταν, σφουγγάριζα κιόλας. Μετά πήγα στην Espresso. Δούλευε ένας φίλος μου εκεί και του ζήτησα να μου κανονίσει ένα ραντεβού με τον τότε διευθυντή. Μου είπε αυτός «έλα δοκιμαστικά για ένα μήνα» και τελικά με προσέλαβαν. Ήθελα να κάνω καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.

Ήταν όπως το φανταζόσουν;

Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολα. Δεν με ήξερε κανείς. Πήγαινα παντού, αλλά δεν μπορούσα να σταυρώσω θέμα. Είχα απογοητευτεί. Μου έλεγαν «δεν σε ξέρουμε, πώς να σε εμπιστευτούμε;». Τύπωσα πάρα πολλές κάρτες με τα στοιχεία μου και πήγαινα στα θέατρα και στα νυχτερινά μαγαζιά, πήγαινα στα καμαρίνια, συστηνόμουν, ζητούσα να μου δώσουν κάποια καλλιτεχνική είδηση που τους αφορούσε και άφηνα και την κάρτα μου. Ταυτόχρονα ζητούσα το τηλέφωνό τους για να φτιάξω ατζέντα. Με την πάροδο των μηνών και τη συνεχή μου παρουσία, πλέον οι καλλιτέχνες με θυμόντουσαν και άρχισαν να μου δίνουν θέματα.

Η τηλεόραση ήταν στόχος από την αρχή;

Κάθε χρόνο χτυπούσα πάρα πολλές πόρτες για δουλειά στα κανάλια. Δεν άνοιγε καμία. Έπαιρνα κάθε χρόνο και την Έλενα Κατραβά στο Mega, η οποία, προς τιμήν της, ενώ δεν με ήξερε, με καλούσε κάθε χρόνο για κάστινγκ. Όταν έμαθα για το νέο πρωινό με τη Φαίη και τον Γιώργο, πήγα πάλι. Φαίη και Γιώργος με ήξεραν από τα θέματα στην εφημερίδα, αλλά δεν γνωριζόμασταν. Τους παραδέχομαι γιατί πήραν ένα πρόσωπο που δεν το γνώριζαν ούτε οι ίδιοι ούτε ο κόσμος, άσχετα ότι τους ταίριαξε καλά τελικά στη συνταγή. Ρίσκαραν μαζί μου.

Keywords
Τυχαία Θέματα