Φούσκωμα στην κοιλιά; Με αυτές τις τροφές θα το καταπολεμήσεις!

Πόσες είναι οι φορές που έχετε αισθανθεί ένα έντονο φούσκωμα και την άλλη μέρα έχετε κανονίσει να βγείτε και θέλετε να φορέσετε και το αγαπημένο σας χρώμα; Είμαι σίγουρη πολλές φορές. Ήξερες, όμως, ότι μπορείς να καταπολεμήσεις το φούσκωμα και την δυσκοιλιότητα με τροφές που έχουμε όλοι μας στην κουζίνα;

Λιναρόσπορος
Ο λιναρόσπορος μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό καθαρτικό και να βοηθήσει το πεπτικό σου σύστημα να λειτουργήσει σωστά. Αυτό συμβαίνει διότι οι σπόροι που περιέχει είναι

σε αδιάλυτες φυτικές ίνες.

Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι είναι ο σύμμαχός σας ενάντια στο λίπος της κοιλιάς. Επίσης, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σας και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες γι αυτό ακριβώς δρα και κατά του φουσκώματος. Ακόμα, πολύ καλή επιλογή είναι το τσάι μέντας που βοηθάει την πέψη.

Νερό με λεμόνι
Τον τελευταίο καιρό σίγουρα έχεις ακούσει τις ευεργετικές ιδιότητες που προφέρει ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λεμόνι. Η οξύτητα του λεμονιού βοηθά στη διάσπαση της τροφής και στην μείωση του πρηξίματος. Επιλέξτε το, να πίνετε ζεστό νερό με λεμόνι κάθε πρωί για μέγιστη αποτοξίνωση.

Τζίντζερ
Το Τζίντζερ περιέχει αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που συμβάλλουν αποτελεσματικά στην μείωση του πρηξίματος. Προσθέστε τζίντζερ στο φαγητό, στις σαλάτες ή στο τσάι σας και θα δείτε τεράστια διαφορά.

Σπαράγγια
Τα σπαράγγια θα μπορούσαν να προστεθούν στην λίστα με τις ‘’υπερτροφές’’ αφού έχουν μεγάλη διατροφική αξία. Ακόμα, δρα και σαν φυσικό διουρητικό, βοηθώντας σας να αποβάλλετε τα υγρά και τις τοξίνες με αποτέλεσμα να μην νιώθετε πρησμένη. Μπορείτε να τα καταναλώνετε ως συνοδευτικό με το φαγητό σας.

Από την Αντιγόνη Θάνου

Διαβάστε ακόμα: Να γιατί πρέπει να εντάξεις στην διατροφή σου την γλυκοπατάτα!

Keywords
Τυχαία Θέματα