Ενεργοποίησε τον μεταβολισμό σου πριν βγεις στην παραλία

Ωστόσο, δε θα πρέπει να αφήσουμε να μας καταβάλει ο πανικός για αποτοξίνωση και μονοφαγία, προκειμένου να επιτύχουμε γρήγορη απώλεια βάρους.

Όσον αφορά τη διατροφή που θα ακολουθήσουμε, αυτή χαρακτηρίζεται από το τρίπτυχο «ποικιλία – μέτρο – ισορροπία». Δεν υπάρχουν τρόφιμα που απαγορεύονται, ούτε τρόφιμα που πρέπει να υπερκαταναλώνονται. Όλα τα τρόφιμα συνεισφέρουν στην κάλυψη των θρεπτικών απαιτήσεων, αρκεί να καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες και στη σωστή συχνότητα.

Στην προσπάθειά μας να αποκτήσουμε «φιγούρα μπικίνι» βασικές μας προτεραιότητες είναι να εφαρμόσουμε μία δίαιτα

η οποία θα στηρίζεται σε:

1) Συχνότητα γευμάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μιας και:
♦ ο οργανισμός κάνει τις απαραίτητες καύσεις, με αποτέλεσμα ο μεταβολισμός μας να είναι πάντα ενεργοποιημένος
♦ τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα διατηρούνται σταθερά, ώστε να μην έχουμε το αίσθημα της πείνας και να μην καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες

2) Συστηματική πρόσληψη πρωινού: Το πρωινό γεύμα είναι απαραίτητο αφού είναι υπεύθυνο να μας εφοδιάζει με ενέργεια για να ανταποκριθούμε στο πρόγραμμά μας και ταυτόχρονα βοηθά τον οργανισμό να κάνει τις καύσεις του από τις πρώτες κιόλας ώρες της ημέρας μας. Καλές προτάσεις για πρωινό είναι:
♦ 1 φλιτζάνι ελληνικός ή στιγμιαίος καφές & 1 ποτήρι γάλα 1,5 % σε λιπαρά με δημητριακά ολικής αλέσεως ή 1 φέτα ψωμί πολύσπορο ή 2 φρυγανιές σικάλεως με μαλακή μαργαρίνη και μέλι ή μαρμελάδα ή 1 τοστ με ψωμί πολύσπορο, γαλοπούλα βραστή με ελαιόλαδο & τυρί χαμηλών λιπαρών

3) Ενυδάτωση: οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού αυξάνουν τη εφίδρωση, με αποτέλεσμα ο οργανισμός συχνά να αφυδατώνεται. Η ενυδάτωση επιτυγχάνεται όχι μόνο από το νερό αλλά και από την αυξημένη κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε νερό (φρούτα, λαχανικά, χυμοί, γάλα, γιαούρτι). Επιπλέον, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ιατρικής της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, τα ροφήματα με καφεΐνη, όπως είναι ο καφές, συμβάλλουν στην κάλυψη των ημερήσιων αναγκών σε υγρά παρόμοια με τα μη καφεϊνούχα ροφήματα, μιας και η περιεκτικότητα τους σε νερό κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα (90-100%).

Πέραν των «ενυδατικών» ιδιοτήτων του, η κατανάλωση καφέ στην παραλία συμβάλλει και στην ενίσχυση του μεταβολισμού μέσω αύξησης της θερμογένεσης δηλαδή της παραγωγή ενέργειας από τον οργανισμό. Συγκεκριμένα, έρευνες έχουν δείξει πως ο καφές λόγω της περιεκτικότητάς του σε καφεΐνη και αντιοξειδωτικές ουσίες (πολυφαινόλες) διεγείρει τη θερμογένεση και προκαλεί αύξηση της καύσης (οξείδωσης) των λιπών μέσω αυτή. Ο ακριβής μηχανισμός λειτουργίας της επίδρασης του καφέ στη θερμογένεση και στο αδυνάτισμα, δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί. Ένα πιθανό ενδεχόμενο είναι το φαινόμενο αυτό να προκαλείται από την ήπια διεγερτική δράση της καφεΐνης. Ωστόσο, προκειμένου ο καφές να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στο αδυνάτισμα αλλά και στην ανθρώπινη υγεία, προϋποθέτει η κατανάλωσή του να γίνεται με όσο το δυνατό λιγότερα πρόσθετα (π.χ. ζάχαρη), έτσι ώστε το θερμιδικό περιεχόμενό του να παραμένει χαμηλό.

Ακολουθώντας τις παραπάνω έξυπνες συμβουλές και στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής, μπορούμε να απολαύσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές, χωρίς να έχουμε το άγχος της ζυγαριάς.

Πηγή: www.myfit.gr

The post Ενεργοποίησε τον μεταβολισμό σου πριν βγεις στην παραλία appeared first on Fay's book.

Keywords
Τυχαία Θέματα