Ασκήσεις στο στρώμα για να κοιμάσαι σαν πουλάκι!

Όλοι έχουμε ανάγκη όχι μόνο από αρκετό, αλλά και από ποιοτικό ύπνο. Ειδικά σε περιόδους μεγάλου άγχους, ο ύπνος είναι από τα πρώτα πράγματα που επηρεάζονται και φυσικά αυτό έχει επιπτώσεις και στους υπόλοιπους τομείς της ζωής σου. Οι παρακάτω ασκήσεις στην άνεση του ίδιου σου του κρεβατιού, θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς σαν πουλάκι.

• Baddha Konasana – Bound Angle Pose

Από καθιστή στάση, ένωσε τις φτέρνες σου και πίεσε προς τα κάτω τα γόνατά σου. Πιάσε τα πόδια σου και στην εισπνοή σήκωσε το στήθος σου και κοίτα ευθεία, ενώ στην εκπνοή δίπλωσε και πάλι το σώμα σου κοιτάζοντας προς τα κάτω. Φρόντισε να αναπνέεις αργά για 5 με 10 αναπνοές.

• Ardha Matsyendrasana – Simple Seated Twist

Ένωσε τα γόνατά σου και με εισπνοή ίσιωσε το στήθος σου. Καθώς εκπνέεις, γύρνα προς τα δεξιά σου, τυλίγοντας το αριστερό χέρι γύρω από τα γόνατα και τοποθετώντας το δεξί χέρι πάνω στο στρώμα και πίσω σου, ώστε να σε βοηθάει στη στήριξη. Μείνε εκεί αναπνέοντας αργά για 5 με 10 αναπνοές και κάνε το ίδιο, αντίστροφα.

• Apanasana – Knees to Chest Pose

Από την προηγούμενη καθιστή στάση, ξάπλωσε πίσω αγκαλιάζοντας τα γόνατά σου και με τα δυο σου χέρια. Καθώς εισπνέεις νιώσει την κοιλιά σου να απομακρύνεται ελαφρώς από τα πόδια σου και καθώς εκπνέεις χρησιμοποίησε τα χέρια σου για να τα τραβήξεις πιο κοντά σου. Ανέπνεε αργά και σταθερά για 5 με 10 αναπνοές.

Πηγή:http://www.myfit.gr/

Keywords
Τυχαία Θέματα