Αυτά τα Tips Αποθήκευσης θα Βάλουν σε Τάξη τη Ζωή σας

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η ακαταστασία μπορεί να χαλάσει μια σχέση δημιουργώντας διαφόρων ειδών προβλήματα. Η έρευνα υποδεικνύει πως κατά μέσο όρο κάθε χρόνο συμβαίνουν 32 διαπληκτισμοί ανάμεσα σε ένα ζευγάρι εξαιτίας της ακαταστασίας.

Τα προβλήματα συνήθως ξεκινάνε από την αρχή της συγκατοίκησης όταν δύο άνθρωποι καλούνται να ενώσουν τις ζωές τους αλλά και τα υπάρχοντά τους. Εκεί αρχίζουν τα προβλήματα καθώς είναι δύσκολο να μπούνε σ’ έναν χώρο πράγματα δύο διαφορετικών ανθρώπων. Καλό θα ήταν να είστε ανεκτικοί με κάποια

πράγματα και διατεθειμένοι να ξεφορτωθείτε κάποια από τα δικά σας και να συμβιβαστείτε. Μετά, δείτε μερικές έξυπνες λύσεις αποθήκευσης για να μειώσετε την ακαταστασία και να βελτιώσετε τη σχέση σας.

Φτιάξτε το χολ σας Ο πρώτος χώρος που πρέπει να φτιαχτεί και να τακτοποιηθεί σε ένα σπίτι είναι το χολ. Εκεί υποδεχόμαστε τους καλεσμένους μας και είναι το πρώτο μέρος που βλέπετε όταν γυρνάτε κουρασμένοι από τη δουλειά. Αυτός ο χώρος καλό είναι να μην είναι γεμάτος με παπούτσια, πεταμένες τσάντες και ρούχα. Παρατηρήστε τι είναι αυτό που θα σας βοηθούσε να βάλετε τάξη. Αν τα περισσότερα πράγματα που είναι πεταμένα είναι ρούχα, τότε χρειάζεστε μια επιπλέον ντουλάπα ή συρταριέρα που μπορείτε να τοποθετήσετε και στο χολ, διακοσμώντας την με ένα όμορφο βάζο με φρέσκα λουλούδια.

Επιλέξτε αποθηκευτικούς χώρους με ανοιχτά ντουλάπια Η μόδα προστάζει να αποθηκεύουμε πλέον τα ρούχα, αξεσουάρ, παπούτσια μας σε αποθηκευτικούς χώρους που είναι ανοιχτοί. Οι ειδικοί τονίζουν πως αυτά τα έπιπλα που είναι ανoιχτά είναι πιο λειτουργικά αλλά επίσης δίνουν ζεστασιά σε έναν χώρο και τον κάνουν να δείχνει πιο οικείος. Μια επίσης καλή επιλογή είναι τα ντουλάπια με τζαμαρία που θα κρατάνε μεν τη σκόνη έξω από τη ντουλάπα σας αλλά θα κρατούν και τα υπάρχοντά σας σε κοινή θέα.

Βάλτε σε τάξη την κουζίνα Στην κουζίνα αφιερώνουμε πολλές ώρες της ημέρας μας γι’ αυτό καλό είναι να είναι πάντα τακτοποιημένη. Μελετήστε τις ανάγκες σας και δείτε καλά τι της προκαλεί αταξία. Αγοράστε όμορφα καλάθια ή έπιπλα με αποθηκευτικούς χώρους για να μπορείτε να βάλετε το καθετί στη θέση του. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε και να προσθέσετε έξτρα ράφια για να βάζετε τα πιάτα σας, ποτήρια, μπαχαρικά και άλλα πράγματα σε κοινή θέα.

Φτιάξτε το μπάνιο σας Το μπάνιο πρέπει να είναι ένας χώρος ηρεμίας και γαλήνης. Δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή ακαταστασία. Δεν γίνεται να κάνετε χαλαρωτικό μπάνιο μετά τη δουλειά σε έναν χώρο γεμάτο με πεταμένα ρούχα, σκόνη, βρωμιά κι άσχημες μυρωδιές. Οργανώστε το μπάνιο σας βάζοντας στους τοίχους ράφια για να αδειάσετε λίγο τον χώρο και να φαίνεται πιο ανοιχτός. Αν το μπάνιο σας είναι μικρό, προσθέστε έξω από αυτό μια ντουλάπα ή μια συρταριέρα για έξτρα χώρους αποθήκευσης.

Σκεφτείτε πως τακτοποιώντας το σπίτι σας δε θα έχετε μόνο έναν πιο όμορφο χώρο και καλύτερη διάθεση, αλλά θα λύσετε πολλά προβλήματα που ίσως έχετε με τη σχέση σας που προκαλούνται κυρίως λόγω της ακαταστασίας. Λύνοντας αυτό το πρόβλημα θα δείτε πως ξαφνικά οι λόγοι τσακωμών θα μειωθούν κατά πολύ!

Τακτοποιήστε τα ρούχα σας Όσο αστείο κι αν σας φαίνεται είναι πολύ σημαντικό κάθε φορά που επιστρέφετε από τη δουλειά ή από κάποια άλλη έξοδο, να βγάζετε τα ρούχα σας και να τα τακτοποιείτε στις ντουλάπες τους. Έτσι δεν θα επικρατεί στο σπίτι σας χάος και δεν θα καταλήγετε σε ανούσιους καυγάδες.

Πηγή: Spirossoulis.com

Keywords
Τυχαία Θέματα